stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

SDS: Pahor živi v svoji resničnosti

Deli na:
SDS: Pahor živi v svoji resničnosti

Foto: Primož Lavre

Po mnenju SDS je nedeljski pogovor s premierom, ki opravlja tekoče posle, Borutom Pahorjem za TVS znova pokazal, da Pahor ne živi v isti resničnosti, kot jo živijo državljani. Največje sprenevedanje Pahorja pa je po besedah SDS izjava, da je dregnil v vplivna omrežja, in da so si ta posledično prizadevala, da bi ga prikazala kot nesposobnega.

Pahorjevo prelaganje odgovornosti na SDS v primeru neuspelih vladnih referendumov je neokusno in nespoštljivo, prav tako zvračanje krivde na največjo opozicijsko stranko, ki je opozarjala na pomanjkljivosti t. i. "vladnih reform", so zapisali v največji opozicijski stranki. Verodostojnost si je po njihovem mnenju vlada zapravila sama, med drugim s tem, ko je popolnoma ignorirala socialni dialog, in s tem, ko je bila gluha za predloge opozicije.

Kot so pojasnili, se zavedajo odgovornosti, ki jo nosi opozicija, ta je še toliko večja v času gospodarske krize. Zato so že januarja 2009 Pahorjevi vladi predlagali sodelovanje v okviru partnerstva 2+10 za razvoj, po zgledu Partnerstva za razvoj iz časa vlade Janeza Janše, a je vlada sodelovanje zavrnila. Iz Pahorjevih izjav je jasno, da je bil tudi sam proti takšnemu sodelovanju, čeprav je sprva dajal vtis, da je problem v njegovih koalicijskih partnerjih, so prepričani v SDS.
 
Po besedah SDS drži, da so (bila) ključni problem tranzicije stara gospodarsko-politična omrežja, ki so izvedla divjo privatizacijo in ustvarila tajkune. Ne držijo pa Pahorjeva namigovanja, da je tajkune ustvarila Janševa vlada, so zapisali. "Pogoji za tajkunizacijo so bili namreč ustvarjeni v času vlad LDS in tranzicijske levice od osamosvojitve dalje, tudi glavnega zbirnega mesta tajkunov - Foruma 21, ni možno povezati s SDS, temveč s političnim očetom Boruta Pahorja," so prepričani.
 
Pahorja izjava, da je dregnil v vplivna omrežja, in da so si ta posledično prizadevala, da bi ga prikazala kot nesposobnega, je po mnenju SDS izgovor za njegovo neukrepanje ob številnih aferah, v katerih je predstavnikom ravno teh omrežij zagotavljal, kako jim zaupa. Ne drži, da je njegov boj z omrežji uničil koalicijo, uničili so jo medsebojni spopadi teh omrežij, ceno pa bomo plačevali še dolga leta vsi, so prepričani v SDS.