rok snežič, Anita Peček Stramšak Svet24.si

Je Snežičeva nova partnerica res razvpita Dijana...

bakren žleb Svet24.si

Nepridipravi ukradli žlebove z mrliške vežice

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

SDH je zavrnil dodatne pogoje Cinvena za nakup Telekoma

Deli na:
SDH je zavrnil dodatne pogoje Cinvena za nakup Telekoma

Foto: Bobo

SDH ne sprejema dodatnih pogojev, ki jih je britanski sklad Cinven za nakup večinskega deleža Telekoma Slovenije posredoval kot dodatek k zavezujoči ponudbi z dne 20. maja. SDH namreč ocenjuje, da bi takšni dodatni pogoji za konzorcij prodajalcev predstavljali preveliko tveganje in bi lahko neutemeljeno pripeljali do znižanja kupnine.

Slovenski državni holding (SDH) je sicer še vedno pripravljen transakcijo zaključiti pod pogoji, ki jih je potrdil nadzorni svet 10. junija, so danes še sporočili iz holdinga.

V britanskem zasebnem naložbenem skladu Cinven, ki je edini oddal zavezujočo ponudbo za tričetrtinski delež v največjem slovenskem telekomunikacijskem operaterju, se zaenkrat na to sporočilo SDH še niso odzvali. Po neuradnih informacijah iz virov blizu zadevi pa naj bi to zdaj pomenilo konec pogovorov o morebitni prodaji, kar bi pomenilo, da tudi tretji poskus privatizacije Telekoma ni bil uspešen.

Nadzorni svet SDH je minulo sredo sprejel osnovno zavezujočo ponudbo Cinvena za nakup skoraj treh četrtin Telekoma Slovenije, ne pa tudi Cinvenovih dopolnil, ki jih je posredoval v torek prejšnji teden.

Cinven je namreč svojo zavezujočo ponudbo dopolnil zaradi zamud v postopkih regulatorne presoje Telekomovega prevzema Debitela in transakcije s hčerinsko družbo One v Makedoniji, ki naj bi vnašale dodatno negotovost. A dopolnila za upravo SDH niso bila sprejemljiva.

Cinven je nato tekom konca tedna v pismu SDH zapisal, da so že od začetka jasno povedali, da je njihova ponudba za Telekom Slovenije temeljila na zagotovljeni 100 milijonov evrov vredni prodaji Telekomove makedonske hčerinske družbe One.

Cinven je v pismu med drugim pojasnil, da so se v zadnjih dneh trudili najti rešitev, ki bi bila zadovoljiva za vse strani in v ta namen predlagali tri alternative. Očitno nobena od teh ni bila sprejemljiva za upravo SDH.