pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Neuradno: Uprava SDH je za prodajo Telekoma

Deli na:
Neuradno: Uprava SDH je za prodajo Telekoma

Foto: Bobo

Predvidoma danes naj bi se po neuradnih informacijah sestal nadzorni svet Slovenskega državnega holdinga (SDH) in odločal glede postopka prodaje večinskega deleža v Telekomu Slovenije. Uprava SDH naj bi nadzornikom po neuradnih informacijah predlagala prodajo Telekoma, nadzorni svet pa lahko končno odločitev prepusti vladi kot skupščini SDH.

V SDH, ki vodi postopek prodaje okrog tričetrtinskega deleža v največjem slovenskem telekomunikacijskem operaterju, konkretnih informacij glede seje nadzornega sveta ne dajejo.

Na vprašanje, kdaj bo seja nadzornikov, so v sredo odgovorili le to, da uprava v skladu s Statutom SDH potrebuje soglasje nadzornega sveta za pridobivanje in razpolaganje z naložbami, ki presegajo pet milijonov evrov revidirane knjigovodske vrednosti glede na knjigo izdajatelja.

"Ko bo odločitev nadzornega sveta SDH glede prodaje oziroma neprodaje Telekoma Slovenije sprejeta, bomo o tem obvestili javnost v obliki sporočila za javnost," so še zapisali.

Zavezujočo ponudbo za Telekom Slovenije je oddal le britanski zasebni naložbeni sklad Cinven. V sredo je sporočil, da pričakuje odločitev prodajalcev do 10. junija, zaradi omejitev na strani svojih virov financiranja se Cinven namreč po omenjenem datumu ne more zavezati k izpolnitvi ponudbe.

Poleg tega so iz Cinvena sporočili, da so k sodelovanju pri poslu povabili Evropsko banko za obnovo in razvoj (EBRD). V slednji to možnost še preučujejo.