lea mederal 1 Dobra karma

Znana nosečnica upošteva nasvete Tanje Žagar in...

Nacho Vidal Svet24.si

Španski porno zvezdnik aretiran zaradi usodnega ...

iztok purič_alenka bratušek Reporter.si

V SAB pobesneli, ker je njihov bivši minister ...

Madeleine McCann, Kate McCann, Gerry McCann Svet24.si

Razkrito: osumljeni v primeru izginule Maddie v ...

janez janša1 Necenzurirano

Če ne dobiš varovanih podatkov, kliči Lahovnika...

magnifico Odkrito.si

Kaj Magnifico pravi o Janševem tvitu?

Saša Einsiedler-18 Njena.si

Saša Einsiedler znova pod žarometi

Slovenija

SD na kongresu: bo članstvo Židanu dalo vedeti, da je nezadovoljno z njim?

Deli na:
SD na kongresu: bo članstvo Židanu dalo vedeti, da je nezadovoljno z njim?

Dejan Židan - Foto: Bobo

SD se bo danes v Velenju sestala na programsko-statutarnem kongresu, kjer pričakujejo okoli 600 udeležencev, od tega 320 delegatov. Napovedujejo, da bodo na novo opredelili izhodišča za svoje delovanje v novem desetletju in odgovorili na ključne izzive, ki so pred Slovenijo. Pričakovati je tudi poziv k rekonstrukciji odnosov v koaliciji.

V SD napovedujejo, da bodo s programskimi izhodišči nagovorili izzive velikih tehnoloških, ekonomskih, socialnih, političnih in varnostnih tveganj ter poskušali na to usmeriti fokus slovenske politike.

V razpravo bodo javnosti ponudili tudi naložbeni načrt za prihodnjih 10 let, vreden preko 30 milijard evrov, "da z naložbami med drugim pospešijo razogljičenje energetike ter vzpostavijo trajnostno mobilnost s hitro železnico in javnim potniškim prometom".

Kongres bo namenjen tudi novemu organiziranju stranke, med drugim opredeljujejo partnerstvo s sindikati in civilno družbo.Danes pa naj bi pozvali tudi k doslednemu spoštovanju koalicijske pogodbe ter rekonstrukciji odnosov v koaliciji. V SD je namreč mogoče opaziti nezadovoljstvo z dinamiko dela vlade ter preslabo osredotočenostjo na reševanje težav.

Po drugi strani pa naj bi se tudi SD soočala z nezadovoljstvom dela stranke s predsednikom Dejanom Židanom in tem namigom se, čeprav kongres ni volilni, tudi tokrat niso mogli izogniti. A kot pravi glavni tajnik Dejan Levanič, je vedno kdo nezadovoljen s kom iz vodstva, kar "je normalno za veliko in demokratično stranko kot je SD". Po njegovih navedbah se zaradi samokritičnosti spreminjajo in izboljšujejo delovanje.

"Židan je trenutno izvoljen predsednik stranke, ki je na treh zaporednih volitvah skupaj s stranko dosegel vsakič boljši rezultat. Je državnik, deloholik in politik, ki mu je mar," je za STA v bran Židanu navedel Levanič.

loading...
Loading...