stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Sava DUTB očita "plenjenje delnic", grozi z uporabo "vseh pravnih možnosti"

Deli na:
Sava DUTB očita "plenjenje delnic", grozi z uporabo "vseh pravnih možnosti"

Foto: Sava Hotels

V Savi, ki ji je DUTB prejšnji teden zasegla turistično družbo Sava Turizem, napovedujejo, da bodo uporabili vse pravne možnosti za zaščito interesov in premoženja vseh delničarjev in upnikov. Zaseg delnic Save Turizem je bil izveden v nasprotju z zakonodajo kot tudi v nasprotju z določbami kreditnih pogodb in pogodb o zavarovanju, opozarjajo.

V Savi so že v petek, ko je Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) sporočila, da je nase prevzela večje slovenske upravljalce hotelov, med drugim Savo Turizem, protestirali proti "plenjenju delnic", kajti terjatev sploh še ni dospela.

V DUTB, ki ima v lasti za 24 milijonov evrov terjatev do Save Turizem, so sicer pojasnili, da so se za pretvorbo terjatev v kapital odločili, ker niso bili zadovoljni z načrtom prestrukturiranja, ki so ga pripravili v Savi.

V Savi, kjer podrobnejših informacij o pravnih postopkih pred njihovim zaključkom ne dajejo, si bodo v okviru zakonskih določil prizadevali za izpeljavo decembra 2014 začetega postopka preventivnega prestrukturiranja, so danes pojasnili za STA.

Ta postopek preprečuje ravno tveganje razprodaje premoženja, omogoča pa tudi največje možno poplačilo terjatev ter nudi okvir za izvedbo kakovostnega programa uresničevanja sinergijskih potencialov na ravni upravljanja in razvoja slovenskih turističnih destinacij, pravijo.

Da bodo zaradi odločitve DUTB, da 22 milijonov evrov terjatev do družbe Istrabenz Turizem pretvori v kapital in s tem prevzame upravljanje več portoroških hotelov, sprožili ustrezne pravne postopke, so danes sporočili tudi iz Istrabenza. Dodali so, da obstaja tudi možnost preverbe kazenske in civilne odgovornosti.