pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

KPK vodi tudi preiskavi glede odločanja o Violeti Bulc in glede zaposlitev na MZZ

Deli na:
KPK vodi tudi preiskavi glede odločanja o Violeti Bulc in glede zaposlitev na MZZ

Foto: Bobo

KPK v zvezi z imenovanjem Alenke Bratušek za komisarsko kandidatko poleg suma nasprotja interesov preiskuje tudi sum korupcije in sum ravnanja v nasprotju s pričakovano integriteto. Prav tako vodi postopek v zvezi z odločanjem vlade o komisarski kandidatki Violeti Bulc in še enega v zvezi z zaposlitvami na zunanjem ministrstvu, so potrdili v KPK.

Vrhovno sodišče je sicer pred dnevi zavrglo pritožbo Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) na odločitev upravnega sodišča zaradi upravnega spora. Tega je sicer sprožil zastopnik Bratuškove Aleksander Čeferin, potem ko je KPK ugotovila, da je nekdanja premierka pri postopku izbire kandidata za evropskega komisarja ravnala v nasprotju interesov.

Vendar pa to ni edini postopek, ki ga v primeru kandidature Bratuškove vodi komisija. Na KPK so za STA namreč potrdili poročanje spletnega portala Požareport, da v omenjenem primeru vodijo še eno preiskavo. Poleg suma nasprotja interesov namreč v istem primeru komisija preiskuje tudi sum korupcije in sum ravnanja v nasprotju s pričakovano integriteto.

Obenem komisija na podlagi prijave vodi postopek v zvezi z odločanjem vlade premierja Mira Cerarja o kandidatki za evropsko komisarko Violeto Bulc. Kot poroča omenjeni portal, naj bi bilo med drugim sporno celo glasovanje predsednika vlade, saj naj bi bila Cerar in Bulčeva družinska prijatelja.



Cerarja sta zaradi glasovanja o Bulčevi sicer komisiji prijavila Vili Kovačič iz Društva Davkoplačevalci se ne damo in predsednik Krščanskih socialistov Slovenije Andrej Magajna. Iz kabineta predsednika vlade so v odzivu na prijavo zatrdili, da je glasovanje potekalo povsem v skladu s poslovnikom vlade.

Nobena od navedenih preiskav še ni zaključena. Enako velja tudi za postopek v zvezi z zaposlitvami na ministrstvu za zunanje zadeve, ki jih prav tako preiskuje KPK. Vendar pa je minister za zunanje zadeve Karl Erjavec zavrnil, da bi imel informacijo o preiskavo zoper njega ali zoper ministrstvo.

"Rad bi vedel, katera zaposlitev je nezakonita," je dejal v izjavi za medije po seji vlade in zatrdil, da ni nezakonito zaposloval. "To je bolj v funkciji dnevne politike," je še pristavil.