Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Šarec: Vodenje države ne more biti vedno prilivanje na ogenj s kakšnimi izjavami (VIDEO)

Deli na:
Šarec: Vodenje države ne more biti vedno prilivanje na ogenj s kakšnimi izjavami (VIDEO)

Rokovanje Marjana Šarca z Matejem Toninom na Dnevnih narodnih noš v Kamniku - Foto: FB

Premier Marjan Šarec je ob robu tradicionalne povorke v Kamniku odzive na nekatere določbe o davkih v koalicijski pogodbi označil kot preuranjene in nekorektne. Po njegovem je treba najprej počakati, da bo sestavljena vlada, ki bo "zagotovo znala odgovoriti vsem, ki so danes morda nekoliko ogorčeni". Skrbi pa ga odhodkovna stran proračuna.

Kot je glede v koalicijski pogodbi zapisanih ukrepov na področju davkov, ki so razburili velik del gospodarstvenikov, dejal Šarec, bo treba takoj, ko bo vlada sestavljena, dati na mizo koalicijsko pogodbo, nato pa v dialogu z vsemu skupinami ugotoviti, do kje lahko sežejo ukrepi. Pri tem je dodal, da ne govorimo zgolj o posameznih ukrepih, ampak o celovitem davčnem prestrukturiranju.

Bo pa morala po njegovih besedah pri tem del odgovornosti prevzeti tudi Levica, predvsem v smislu, da se bo morala zavedati, "da vodenje države ne more biti vedno prilivanje na ogenj s kakšnimi izjavami, ampak je treba predvsem umirjati". "To se bodo morda še malo naučili," je dejal za medije.

Šarec je komentiral tudi zahteve sindikatov javnega sektorja in dodatne izdatke, ki jih predvideva koalicijska pogodba. Po njegovem je odhodkovna stran trenutno zastavljena zelo na široko, takšni izdatki pa po njegovi oceni niso mogoči, posebej ne zato, ker se bodo konec leta sprostili nekateri ukrepi, ki jih je zamrznil zakon za uravnoteženje javnih financ.

Za ministrske kandidate, ki so se v teh dneh predstavili na matičnih delovnih telesih DZ, Šarec verjame, da se bodo pri svojem delu potrudili in da bodo dosegali primerne rezultate, saj sicer "vlada nima smisla". Za Rudija Medveda, ki ga predlaga za ministra za javno upravo, je dejal, da ima izkušnje s področja, ki ga bo pokrival, zato tudi verjame, da bo znal najti prave odgovore v pogajanjih s sindikati.