pomlad Svet24.si

Tedenski horoskop: Čas je za razmislek, kje lahko...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

ukc ljubljana m24 sr Necenzurirano

Sum prirejanja razpisov v UKC: šef IT v službo k...

hisa mojca pasek setinc mile-pl015 Reporter.si

Skrivnost elitne vile za pol milijona: kako sta si...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Delovna akcija Njena.si

Delovna akcija: Zgodba Potrčevih razjokala ...

doncic Ekipa24.si

Kaaaaaj?! Dončić se je držal za glavo in smejal...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Šarec: Vedno sem preslišal tisto o nastavljanju še drugega lica, ko te nekdo udari po enem

Deli na:
Šarec: Vedno sem preslišal tisto o nastavljanju še drugega lica, ko te nekdo udari po enem

Marjan Šarec v DZ. - Foto: Bobo

V politični javnosti in na družabnih omrežjih odmeva ponedeljkov oster oz. buren nastop premierja Marjana Šarca v odgovoru na poslanski vprašanji Ljudmile Novak (NSi) in Mihe Kordiša (Levica). Na Šarca je letelo tudi nekaj kritik. Sam se je danes na Facebooku strinjal, da se ni lepo prepirati, a je treba tudi odgovoriti na obtožbe in sprenevedanja.

Šarec se strinja, da je treba sodelovati in iskati kompromise. A po njegovem prepričanju "nekateri v slovenski politiki mislijo, da lahko samo oni ves čas napadajo in iščejo napake, zato jim je treba povedati, da ni tako".

"Dokler sem bil tiho in nisem reagiral, je bilo vse v redu, ko sem pa pokazal, da znam tudi jaz uporabljati - čeprav nerad, enak način, je pa to nacionalna sramota," je na Facebooku danes navedel predsednik vlade. Žal mu je, kot pravi, a je vedno preslišal "tisto o nastavljanju še drugega lica, ko te nekdo udari po enem". "Vsak naj opravlja svoje delo in se ne ukvarja z drugimi, pometa naj pred svojim pragom, pa bo vsem lažje," je še svetoval Šarec in vsem zaželel lep ter uspešen dan.

V ponedeljek je na seji DZ odgovarjal na ustna poslanska vprašanja in s svojim nastopom pritegnil veliko pozornosti oz. po nekaterih ocenah v medijih obračunaval na desno in levo. Najprej sta si nekaj ostrih besed izmenjala s poslanko NSi in nosilko strankine liste za evropske volitve Ljudmilo Novak, ki ga je vprašala, zakaj ni sprejel povabila za nastop v Evropskem parlamentu v Strasbourgu.

Po mnenju Novakove je zamujena priložnost, da kot premier ni predstavil vizije Slovenije o prihodnosti Evrope. Kot je zatrdila, njen namen ni, da bi premiera "ponovno karala", saj je to že storila, tako kot drugi slovenski evroposlanci in javnost.


Šarec se je odzval z besedami, da v dobronamernost vprašanja verjame ravno toliko kot v to, da je Zemlja ploščata. "To ni nič drugega kot navadno sprenevedanje, nabiranje političnih točk na moj račun," je ocenil in tudi dejal, da vprašanje jemlje kot začetek volilne kampanje. Novakova pa je dejala, da je to, kar je povedal, sramotno.

Zatem je Šarec presenetil, ko je ob vprašanju poslanca Levice Mihe Kordiša, ki se je nanašalo na področje pokojnin in dolgotrajne oskrbe, napovedal, da mu bo odgovor posredoval pisno.

"Glede na vaš način vedenja, siceršnjega, kjer nekoliko odstopate od kalupa svoje stranke, pa tudi parlamentarne demokracije nasploh, pa bom še jaz malce pobalinski in vas bom vprašal, kdaj boste vi drugače komunicirali po družbenih omrežjih," je Kordiša zbodel Šarec. Spomnil je tudi na poslančev zapis na Facebooku v začetku marca, da je Levica "izstavila zabeljen račun za podporo proračunu". Koalicijski partnerji so namreč z Levico ob procesu sprejemanja rebalansa proračuna podpisali sporazum o sodelovanju.

Kordiš je premierja na seji ponovno pozval k odgovoru na vprašanje o statusu upokojencev, a ga je ta napotil, naj si prebere sporazum, kjer vse piše.

Danes so se za STA odzvali tudi v Levici, kjer menijo, da bi predsednik vlade "moral iti onkraj osebnih zamer in vihanja nosu". Po njihovih ocenah je Kordiš postavil zelo neposredno vprašanje o statusu upokojencev. "S tem, ko Šarec ni odgovoril, pa je pokazal svoj odnos do 240.000 upokojencev, ki prejemajo manj kot 600 evrov mesečno in si ne morejo privoščiti domske oskrbe," so prepričani.