gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Šarec udaril po Marjanu Podobniku: Larifari!

Deli na:
Šarec udaril po Marjanu Podobniku: Larifari!

Predsednik vlade Marjan Šarec. - Foto: Bobo

Premier Marjan Šarec se je na navedbe predsednika SLS Marjana Podobnika, da je stranka dobila vladna zagotovila glede svojih zahtev in zato protesta ob odprtju sejma Agra ni izvedla, odgovoril z besedami: "To je larifari!". Opozoril je še, da ne bo dovolil, da bo nekdo prek pleč kmetov, vlade ali njega osebno "lezel nazaj v slovensko politiko".

"Po mojem shoda ni bilo zato, ker je prevladala zdrava pamet in so ljudje videli, da to nima nobenega smisla," je v izjavi za medije ob robu odprtja mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma Agra v Gornji Radgoni dejal predsednik vlade.

Vladni sogovornik je po njegovih besedah le Sindikat kmetov Slovenije, s katerim poteka "dober dialog". Vseh pet zahtev sindikata je vlada na zadnjem sestanku sprejela in "zdaj je na lovcih in intervencijski skupini zavoda za gozdove, da izvede odstrel".

"Več kot to, razen če greva z ministrico (za kmetijstvo Aleksandro Pivec op. STA) v gozd in še midva streljava, ta hip ni mogoče," je orisal in dodal: "Vsak mora opraviti svojo nalogo, za katero je poklican, in potem bomo spravili populacijo zveri na normalno raven."



"Da bo pa nekdo preko pleč kmetov, ministrice, mene ali vlade lezel nazaj v slovensko politiko, potem ko je imel vso priložnost že v 90. letih, bil tudi podpredsednik vlade, zavozil stranko in vse, tega pa moja zdrava pamet ne dovoli," je bil še oster Šarec.

Zunajparlamentarna stranka SLS, ki je ob odprtju sejma Agra napovedovala protest zaradi neučinkovitega odziva države na problematiko napadov zveri na rejne živali, je danes sporočila, da je dobila vladna zagotovila glede svojih zahtev in protesta ni izvedla. Če pa obljube ne bodo izpolnjene, napovedujejo velik protest sredi septembra v Ljubljani.

Predsednik stranke Podobnik je povedal, da je zagotovila dobila prek visokega predstavnika vlade oz. "prinašalca dobrih novic", katerega imena pa ne more navesti.