Revija Reporter
Slovenija

Šarec svari SMC: Če ne boste ponudili sposobnega človeka za ministra, bomo imeli težavo

STA

2. mar. 2019 6:00

Deli na:

Predsednik vlade Marjan Šarec.

Bobo

Premier Marjan Šarec je v odzivu na napoved poslanca LMŠ Darija Krajčiča, da bo še dodatno razmislil o svojem odstopu, dejal, da bo Krajčič v primeru neodstopa težko še član LMŠ. Tudi sicer ga je pozval, naj temeljito premisli, kaj bi pomenilo, če napovedi odstopa ne bi uresničil. O odstopu Petra Vilfana pa je dejal, da njegovo odločitev spoštuje.

Šarec sicer verjame, da bo Krajčič temeljito premislil tako o svojem dejanju kot tudi o tem, da je svoj odstop že podal ter kaj bi pomenilo, če svoje napovedi odstopa ne bi uresničil. Dodal pa je, da Krajčiča nihče ne more prisiliti, naj odstopi, saj so poslanci avtonomni.

Če Krajčič ne bo uresničil svoje napovedi, to Šarčeve avtoritete po prepričanju slednjega ne bo zmanjšalo: "Svoje sem namreč povedal. Povedal sem, da poslanec v primeru odstopa izgubi službo, ohrani oziroma še pridobi pa dostojanstvo."

Odstop državnega sekretarja v svojem kabinetu Petra Vilfana premier spoštuje. Na vprašanje, ali je bil odstop njegova zahteva ali lastna pobuda Vilfana, pa je dejal, da sta bila z državnim sekretarjem dogovorjena, da če bo Finančna uprava RS "kaj ugotovila, da bo odstopil, in tega se drži".

Glede afere, povezane z maketo za drugi tir, je dejal, da je z odstopom ministra za okolje zadeva zanj zaključena, zdaj pa so na potezi drugi organi. Odzval pa se je tudi na opozorilo SMC, da resor za okolje pripada njim. Če bodo v SMC ponudili "ljudi, ki so resor sposobni prevzeti, ne bo težav". "Če pa ne bodo, bomo imeli pa težavo," je ob robu slovesnosti ob dnevu civilne zaščite na Brdu pri Kranju še dejal Šarec.