Revija Reporter
Slovenija

Poslanec Darij Krajčič: »Nočem in tudi ne bom odstopil!«; v LMŠ ne boš ostal, mu sporoča Šarec

Biserka Karneža, STA

1. mar. 2019 14:30 Osveženo: 15:02 / 01. 3. 2019

Deli na:

Darij Krajčič v državnem zboru.

DZ/Matija Sušnik

Poslanec LMŠ Darij Krajčič razmišlja o umiku odstopne izjave, uradno pa se bo odločil do ponedeljkove seje DZ, ko je predvidena seznanitev z njegovim odstopom. Če Krajčič ne bo odstopil, bo težko še član LMŠ, je danes dejal premier in predsednik LMŠ Marjan Šarec.

Darij Krajčič, znan kot poslanec LMŠ z lepljivimi prsti, se že izmotava za medije. Pravi, da je bila njegova odločitev  za odstop prezgodnja in da že razmišlja o umiku odstopne izjave. Do odstopa, kot trdijo naši viri, zagotovo ne bo prišlo. Krajčič je namreč v krogu njemu zaupnih dal vedeti: »Nočem in tudi ne bom odstopil!«

To pomeni, da bo Krajčič svojo odstopno izjavo, za kar ima čas do ponedeljka, 4. februarja do 12.ure, zagotovo umaknil.  Za to se je odločil po oceni, da v njegovem primeru, ko je iz trgovine Maksimarket odnesel sendvič, ne da bi zanj plačal, niso bili izpolnjeni vsi pogoji kraje. Ni bil izkazan niti naklep niti  namen okoriščanja, prav tako tudi ni tajil, da ni plačal.

Sicer pa je Krajčič že vse od dogodka, ko je v trgovini ukradel sendvič, vztrajal, da ni šlo za krajo, pač pa za »družbeni eksperiment« preverjanja delovanja sistema kontrole, kadar iz trgovine nekaj odneseš. Da ni mislil krasti, naj bi se potrdilo že s tem, ker se je kasneje vrnil »na kraj zločina,« se prijavil in z »lepljivimi prsti« plačal »ukradeni« sendvič. Pa razumi kdor more!

Po njegovem dejanju s sendvičem je poslanska skupina LMŠ pričakovala njegov odstop, je povedal Krajčič, a obenem zatrdil, da pa zdaj poslanska skupina oz. nihče nanj ne pritiska, pač pa je svoboden pri svoji odločitvi. Če se bo odločil ostati poslanec, še ne ve, ali bo ostal v poslanski skupini največje vladne stranke ali ne. Spomnil je, da ga iz poslanske skupine nihče ne more vreči. "Kako bi to naprej naredil, ne vem, ker bi bilo odvisno tudi od poslanske skupine, kako bi me sprejela in razumela," je pojasnil. Možnost je, da se umakne med nepovezane poslance.

Povedal je, da ima pri svojem razmišljanju o tem, ali naj ostane poslanec ali ne, ene in druge zagovornike, na koncu pa je to njegova odločitev. Vsa sporočila s terena in tudi iz njegovega volilnega okraja so po njegovih navedbah dejansko pozitivna. Kot je dejal, ga podpirajo in ocenjujejo, da je bila njegova poteza prenagljena, češ da so dobro delali in so dobri obeti tudi za naprej, zato bi bilo škoda, če odide iz DZ.

Dodal je, da ga tudi na cesti ustavljajo in nihče ni rekel karkoli zoper njega v smislu kraje sendviča, pač pa so mu izrazili podporo. "A če bi bil pri mojem dejanju izkazan element kraje, ne bi imel nobenega pomisleka, da bi vztrajal pri odstopni izjavi," je poudaril Krajčič.

V poslanski skupini LMŠ za zdaj zadeve ne komentirajo, premier in predsednik LMŠ Marjan Šarec pa je že povedal, da bo Krajčič težko še član LMŠ, če ne bo odstopil.