GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Šarec se je po porazu Erjavca in zmagi Pivčeve hitro oglasil

Deli na:
Šarec se je po porazu Erjavca in zmagi Pivčeve hitro oglasil

Marjan Šarec - Foto: Primož Lavre

Predsednik vlade in LMŠ Marjan Šarec je novi predsednici DeSUS Aleksandri Pivec že izrekel "iskrene čestitke za prepričljivo zmago". Na Twitterju ji je zaželel uspešno delo v stranki, predvsem pa tvornega sodelovanja v koaliciji. "Zahvaljujem se tudi dosedanjemu predsedniku Karlu Erjavcu za delo, ki ga je opravil," je dodal.

Čestitke novi predsednici DeSUS so preko Twitterja sporočili tudi v drugih koalicijskih partnericah. "Verjamem v dobro sodelovanje in uspešne skupne projekte v korist države in v dobro državljank ter državljanov," je zapisal predsednik SD in DZ Dejan Židan.

Predsednik SMC Zdravko Počivalšek ji je zaželel veliko odločnosti in uspešno delo pri vodenju stranke. "Veselimo se prihodnjega tvornega sodelovanja! Ob tem tudi zahvale Karlu Erjavcu za skupno delo, sodelovanje in trud v dveh koalicijah," so zapisali v SMC.

"Verjamem, da bomo dobro sodelovali in skupaj naredili še veliko za naše upokojence," je v čestitki zapisala predsednica SAB Alenka Bratušek.


Pivčevi je čestital tudi predsednik NSi Matej Tonin. "Vesel sem predvsem vaših napovedi, da se še bolj resno lotite problemov, ki tarejo starostnike. Lepo vabljeni k podpori zakona za zmanjšanje čakalnih vrst in krepitev javnega zdravstva," je zapisal na Twitterju.

Predsednik DS Alojz Kovšca pa je ob čestitki zapisal: "Uspelo ji je doslej nepredstavljivo ...".

Ministrica Aleksandra Pivec je na današnjem kongresu DeSUS v Ljubljani po napetem boju za vodenje stranke premagala dolgoletnega predsednika Karla Erjavca, ki je stranko vodil od leta 2005. Pivčevo je podprlo 143 delegatov, Erjavec je dobil 80 glasov. Borut Stražišar je prepričal osem delegatov.

Erjavec je po današnjem porazu v tekmi za predsednika DeSUS napovedal odstop z mesta ministra za obrambo. "Kdaj bom odstopil, še ne vem, ampak bo to zelo hitro," je napovedal Erjavec, ki je stranko vodil od leta 2005. Kot je dejal, ostaja član DeSUS.