Revija Reporter
Slovenija

Anže Logar in Jelka Godec, lovca na banksterje in zdravstveno mafijo

Aleš Žužek in Nenad Glücks

6. maj. 2018 19:59 Osveženo: 20:05 / 06. 5. 2018

Deli na:

Predsednika dveh preiskovalnih komisij DZ sta opravila delo, ki bi ga morali kriminalisti in tožilci.

Skupaj s tajkuni so banksterji zvrtali petmilijardno bančno luknjo, ki jo moramo sedaj odpraviti davkoplačevalci. Zdaj, pred volitvami, skoraj vse stranke napovedujejo obračun z banksterji. Se bo tolikšna vnema za preganjanje banksterjev ohranila tudi po volitvah ali bo vse razvodenelo in počasi šlo v pozabo?



Medtem je preiskovalna komisija državnega zbora o ugotavljanju zlorab pri dobavah ekstremno preplačanih žilnih opornic slovenskim bolnišnicam je opravila tisto delo, ki bi ga že zdavnaj morali Nacionalni preiskovalni urad in Specializirano državno tožilstvo RS, pa ga tam vodilni niso hoteli.


V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o delu obeh komisij; kako so banksterji in tajkuni izkopali bančno luknjo; kako so tajkuni prostali za zapahi, banksterji pa so se izognili pregonu in kazni; kdo so bili lovci na banksterje in kaj je ugotovila komisija; kaj bosta tožilstvo in NPU naredila s poročilom in ugotovitvami komisije; domo dočakali ustanovitev posebnega specializiranega sodišča za pregon bančnega kriminala; zakaj obstaja utemeljen sum, da policija in tožilstvo zoper akterje ne bosta storila nič ali bore malo; o sumu kaznivega dejanja Janeza Zemljariča; zakaj Simon Vrhunec kaže na zdravnike; koga je izpostavila preiskovalna komisije za žilne opornice; bodo tožilci preganjali svojega Harija Furlana?