tina turner Odkrito.si

Tina Turner: Spregovorila o sinovem samomoru

meduza, cornwall Svet24.si

FOTO: Posneli meduzo, veliko kot človek

čuječnost 2 Petisvet.si

Stres lahko s čuječnostjo obvladujemo prav vsi

miro cerar bmw Svet24.si

Poklukar v parlamentu razkril Cerarjevo veliko ...

ceca ražnatović Svet24.si

Ceca po aferi v Albaniji: Jaz sem patriotka

paulina p Njena.si

Ljubezen na vasi: Izpadla Paulina razkrila ...

16260X2423 Njena.si

Tako zapeljiva je zaročenka Mirka Mayerja

Slovenija

Šarec o parlamentu EU: Kako bodo o prihodnosti razpravljali tisti, ki so že dva ali tri mandate tam?

Deli na:
Šarec o parlamentu EU: Kako bodo o prihodnosti razpravljali tisti, ki so že dva ali tri mandate tam?

Foto: Bobo - Marjan Šarec

Premier Marjan Šarec je ob robu današnje seje DZ komentiral tudi aktualno dogajanje, med drugim padec podpore vladi in LMŠ po zadnjih javnomnenjskih anketah. Dejal je, da pozna politiko in je vedel, kaj se bo zgodilo: "Kampanja za evropske volitve se je začela in seveda ni vsem v interesu, da uspemo." Zagotovo se bo to še dogajalo, je napovedal.

Po zadnji javnomnenjski raziskavi, ki jo je za POP TV opravila Mediana, je podpora LMŠ v primerjavi s prejšnjim mesecem padla za petino in je s 16,6 odstotka tik pred SDS. Nekaj odstotkov je padla tudi podpora vladi, podpira jo 52,4 odstotka vprašanih.

Na vprašanje, kaj to pomeni za Evropske volitve in čemu to pripisuje, je Šarec v današnji izjavi novinarjem odgovoril z ugotovitvijo, da se je kampanja začela. A verjame, da bo stranka, ki jo vodi, dosegla čim boljši rezultat. "O naših pričakovanjih ne bom govoril. Kandidatov in strank je veliko, vsak se bo boril za svoj prostor pod soncem. Verjamem pa, da bomo s kampanjo povedali ljudem, da je čas, da tudi v Evropski parlament pošljemo nove ljudi, ki bodo videli Evropo nekoliko drugače," je dejal in dodal, da bodo potem lahko imeli razpravo o prihodnosti.

"Kako bodo o prihodnosti razpravljali tisti, ki so že dva ali tri mandate tam? Ni vizije, nove energije in ni novih idej," še ugotavlja predsednik LMŠ.Komentiral je tudi današnji zaslišanji kandidata za ministra za okolje in prostor Simona Zajca in kandidata za ministra za zdravje Aleša Šabedra, sicer aktualnega generalnega direktorja Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana (UKC Ljubljana). Kot je pojasnil Šarec, so se o tem, kar sta danes povedala, že prej pogovarjali oz. sta ga natančno seznanila s tem, kakšna je njuna vizija in kaj želita delati na svojih ministrstvih. Z obema je zadovoljen, je dejal Šarec in ocenil, da sta danes imela dobri predstavitvi. Tako verjame, da bo tudi njuno delo uspešno.

Dogajanje v zvezi s prijavo poskusa vplivanja na vodstvo UKC Ljubljana pri izbiri vzdrževalca opreme pa je premier komentiral na kratko, le z besedami, da je čas za novo generacijo.

V UKC Ljubljana so namreč v petek potrdili, da so policiji in Komisiji za preprečevanje korupcije (KPK) prijavili poskus vplivanja na vodstvo UKC pri izbiri vzdrževalca opreme, ki so ga iskali z javnim razpisom. S klicem je želel vplivati "nekdanji visoki funkcionar" UKC, so navedli. Na ljubljanski policijski upravi pa so za STA v zvezi s prijavo pojasnili, da niso potrdili razlogov za sum uradno pregonljivega kaznivega dejanja, zato tudi ne vodijo predkazenskega postopka.

Loading...