rebernik1 Svet24.si

FOTO: Zorica že 40 let zbira rdeče stvari

traktor, nesreča Svet24.si

Norbert izkrvavel pred njenimi očmi, ko sta s ...

ženski Dobra karma

Ne sodite ljudi – ne po preteklosti ne po ...

nomago, avtobus Svet24.si

Šofer "zaradi varnostnih razlogov" dijakinj ni ...

tori Odkrito.si

Zvezdniki z eksotičnimi ljubljenčki

resnicnostni sovi salome Njena.si

Salome si je na roko tetovirala svojo največjo ...

vatroslav z družino Njena.si

Ljubezen na vasi: Takole Vatroslav razvaja svoji ...

Slovenija

Šarec je vedel, da bo Purič odstopil

Deli na:
Šarec je vedel, da bo Purič odstopil

Premier Marjan Šarec v parlamentu. - Foto: Bobo

Predsednik vlade Marjan Šarec je bil seznanjen z namero ministra za razvoj in kohezijsko politiko Iztoka Puriča, da odstopi, so za STA sporočili iz njegovega kabineta. Dodali so, da premier ministrovo odločitev spoštuje. Drugi odgovori za zdaj še niso znani, med drugim, ali bo kohezijski resor ostal v rokah SAB.

V SAB so včeraj navedli, da se je minister za odstop odločil iz osebnih razlogov, njegovo odločitev spoštujejo. Glede nadaljnjih korakov oz. na vprašanje o iskanju Puričevega naslednika, pa danes v SAB ne odgovarjajo.

Tudi večina drugih koalicijskih strank ministrovega odstopa ne komentira. Le v poslanski skupini DeSUS so za STA zapisali, da obžalujejo odstop ministra, vendar odločitev spoštujejo, in cenijo delo, ki ga je opravil v službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

Purič je svojo odstopno izjavo predsedniku vlade predal včeraj. "Kljub doseženim uspehom sem se odločil, da z mesta ministra brez listnice, pristojnega za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, odstopim iz osebnih razlogov," je zapisal v njej.


Gre sicer že za drugega ministra za razvoj in kohezijsko politiko v dobrem letu dni vladanja premierja Marjana Šarca. Pred Puričem je namreč to mesto zasedal Marko Bandelli, ki pa je zaradi neprimerne komunikacije in domnevno slabega dela ministrski stolček moral zapustiti novembra lani.

DZ je Puriča na ministrsko mesto imenoval 19. decembra lani. Dan kasneje je od Bandellija prevzel posle in takrat napovedal, da bo posebno pozornost namenil motivaciji zaposlenih, saj brez tega ne more biti napredka in uspehov.

Pred Puričem so se zamenjali že štirje ministri Šarčeve vlade. Premier avgusta ni konkretno odgovoril na vprašanje morebitnih predvidenih menjav ministrov na jesen. "To je kot nogometna ekipa: ko vidiš, da zadeva nekje ne deluje tako, kot bi morala, opraviš menjavo. Nič posebnega," je ponazoril.

Za zdaj še ni znano, ali bo kohezijski resor obdržala SAB, ali pa bi se utegnil premier odločiti drugače, kar bi morda pomenilo še kakšno zamenjavo.

loading...
Loading...