gable 1 Odkrito.si

Vnuk mrtev pri 30 letih

princ harry Svet24.si

Princ Harry "odstavil" prijatelja, ker mu je ...

Uroš Petisvet.si

V Medžugorju komunicira s Sveto Marijo, z ...

mraz_jutro Svet24.si

Zapadlo do 25 centimetrov snega

Isabella Cruise Svet24.si

Hči Toma Cruisea in Nicole Kidman rešila ...

leonida kolbl 9 Njena.si

Resnica o zadržani Leonidi Kolbl

Nives Orešnik Njena.si

Pravilna nega za močno in odporno kožo

Slovenija

Šarčevi se pripravljajo na prve evropske volitve: kdo hoče sijajno plačano službo v Bruslju?

Deli na:
Šarčevi se pripravljajo na prve evropske volitve: kdo hoče sijajno plačano službo v Bruslju?

Foto: Bobo

Izvršni odbor LMŠ bo na današnjem srečanju v Ljubljani predvidoma dorekel izhodišča za sodelovanje strank, ki pripadajo evropskim liberalcem, na prihajajočih evropskih volitvah. Odprli bodo tudi postopke za evidentiranje kandidatov za listo, so pojasnili v LMŠ.

LMŠ, SMC in SAB so že izkazale interes za morebitno sodelovanje in oblikovanje skupne kandidatne liste na majskih volitvah v Evropski parlament, a termina za srečanje, na katerem bi se dogovorile, še niso uskladile. Po zadnjih informacijah se bodo sestale predvidoma v drugi polovici januarja.

Premier Marjan Šarec, ki vodi največjo vladno stranko, je naklonjenost ideji o skupni kandidatni listi strank, ki so v politični družini Alde, izrazil tudi v pogovoru za STA konec novembra. Kot pogoj pa je postavil, "da se ve, kdo je tudi na domačih volitvah dobil največ glasov". Tako je pričakovati zahtevo, da bi bil nosilec kandidatne liste iz njihove stranke. O imenih na kandidatni listi sicer še ni veliko govora.

V sredinem pogovoru na Škrabčevi domačiji je premier napovedal, da bodo priložnost dali tudi novim ljudem. O morebitnem skupnem nastopu pa je dejal, da "ne bo tragedije", kakor koli se bodo pogovori odvili.

Tudi druge stranke so v začetku leta pospešile aktivnosti za majske volitve. V nekaterih je bolj pestro in so že razkrili nekaj imen, ki bodo na kandidatnih listah, denimo v SD in NSi. Tudi v drugih strankah se pripravljajo na oblikovanje list ter programov, med drugim v SDS, DeSUS, Levici in SNS.

Loading...