urankar Odkrito.si

Voditelju na TV Slovenija je najhuje pri ženskem ...

selma blair Svet24.si

FOTO: Hollywoodska zvezdnica šokirala z novico o ...

jasnovidnost Petisvet.si

6 znakov, da ste povezani z višjo silo

pahor štefanec Svet24.si

Šef KPK Boris Štefanec jamra zaradi 3500 evrov ...

Tanja Poberžnik (1) Svet24.si

Slovo še ene slovenske igralke

Kendall jenner Najstnica.si

Kendall Jenner šokirala z izbiro čevljev

Tara Zupančič in Jan Bučar Njena.si

Tara Zupančič se je popolnoma predala zabavi

Slovenija

Ruska ruleta na volitvah: S strašenjem z Janšo na oblast

Deli na:
Ruska ruleta na volitvah: S strašenjem z Janšo na oblast

Foto: Primož Lavre

Zadnje volilne ankete kažejo na zmago SDS Janeza Janše pred Listo Marjana Šarca in SD Dejana Židana. Toda glede na napovedi anket pred prejšnjimi volitvami je tudi tokratne treba jemati z veliko previdnosti, saj so pogostokrat del volilne kampanje.

Strah pred Janezom Janšo skušata letos unovčiti Zoran Janković in Karl Erjavec z ustanovitvijo Levega bloka, čeprav ljubljanski župan sploh ne nastopa na volitvah. Hkrati pa lahko ugledni ustavni pravniki opozarjajo, da lahko zapleti z listami v volilnih komisijah privedejo do preložitve datuma volitev ali v najhujšem primeru celo razveljavitve.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o posebnosti letošnjih volitev s tremi močnimi strankami v vrhu; je lahko kdo prvi v anketah in drugi na volitvah; kako točne so bile ankete na volitvah v preteklosti; o koaliciji korupcije in strahu; kdo si je privoščil prvo politično zlorabo aktualnih anket; o uvodu v volilno kampanjo, ki so jo zaznamovale spolne kvote in goljufiva kandidatka; bi  lahko bile volitve res razveljavljene.