zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Rupel zanika govorice o ustanavljanju stranke: Gre za poskus spodbujanja prepirov

Deli na:
Rupel zanika govorice o ustanavljanju stranke: Gre za poskus spodbujanja prepirov

Foto: Bobo

"Iskanje konstruktivnih rešitev se godi v SDS in ob SDS, nikakor pa ne proti SDS ali celo proti Janezu Janši, ki je že vrsto let tarča neupravičenih obtožb, v zadnjem času pa tudi nesmiselnih obsodb neveščih in samovšečnih sodnikov," v sporočilu za javnost na medijska namigovanja o ustanavljanju nove stranke na desnici piše nekdanji zunanji minister dr. Dimitrij Rupel.

Ruplovo sporočilo za javnost objavljamo v celoti:

V zadnjih dneh so se v nekaterih medijih pojavile govorice, da skupina intelektualcev, med katerimi naj bi bil tudi podpisani, pripravlja ustanovitev nekakšne desnosredinske ali celo desne stranke, ki naj bi predstavljala alternativo Slovenski demokratski stranki in njenemu predsedniku Janezu Janši.

Domnevam, da gre za poskus spodbujanja prepirov in zapletanja razmer v aktualni opoziciji in v slovenski politiki sploh. Ni težko uganiti, kdo pričakuje koristi od sporov in diferenciacije na t.i. desnici; in kdo ovira ali zaustavlja iskanje rešitev za velikansko gospodarsko, še bolj pa moralno in politično krizo. Iskanje konstruktivnih rešitev se godi v SDS in ob SDS, nikakor pa ne proti SDS ali celo proti Janezu Janši, ki je že vrsto let tarča neupravičenih obtožb, v zadnjem času pa tudi nesmiselnih obsodb neveščih in samovšečnih sodnikov.

Podpisani ne skrivam svojega prepričanja o vsem tem, kar je razvidno iz mojih knjig in mnogih člankov, esejev in glos, ki se jih je v enem letu nabralo okrog sto.

Tam vse piše.

Dr. Dimitrij Rupel