severa gjurin 1 Svet24.si

Družinska sreča Severe Gjurin

Meghran Princ Harry Svet24.si

Zaskrbljeni princ Harry razkril, zakaj ne bo ...

907452_099_liitjska Necenzurirano

Revizorka, ki je poslušala le glavna osumljenca ...

tanja frantar igor zabret Reporter.si

Skoraj 28 milijonov evrov poslov pod Golobovo ...

maribor Ekipa24.si

Se lahko zgodi senzacija, Maribor pa dobi v ...

Domagoj Ivanković Njena.si

Josip iz Botrov nasmejan, z ženo srečna na svojem

825117_f103tenis_koper03t Ekipa24.si

Joj, kaj se je zgodilo Oblakovi izbranki: Olga ...

Slovenija

RTVS: Viktorji so bili zlorabljeni za politično opredeljevanje in agitacijo

Deli na:

Podelitev nagrad Viktorji 2011 je bila kljub dogovorom med Televizijo Slovenija, ki je podelitev le prenašala, in revijo Stop kot organizatorico neprimerno izrabljena za politično opredeljevanje in agitacijo, so sporočili iz službe za odnose z javnostjo RTV Slovenija. Dodali so, da je šlo za nedopustno zlorabo živega prenosa prireditve.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, prireditev ni potekala skladno s scenarijem, ki ga je Televizija Slovenija prejela v vpogled. Posnetka prireditve zato ne bodo predvajali v okviru ponovitev oddaj, do njega pa ne bo mogoče dostopati niti preko arhiva na spletni strani RTV Slovenija, so pojasnili.

Na RTV Slovenija obžalujejo, da se je prireditev, ki je bila v prvi vrsti namenjena pregledu in ocenjevanju medijskih dosežkov ter kot taka podlaga za nadaljnji razvoj slovenskega medijskega prostora in sinonim za dober humor ter satiro, sprevrgla v njuno nasprotje. S tem je zlorabila vlogo javnega servisa, ki jo po zakonu izvaja javni zavod RTV Slovenija, so zapisali.

Dodali so, da nagrade viktorji kljub zapletom niso izgubile pomena in vplivnosti, RTV Slovenija pa se veseli devetih kipcev, ki so jih prejeli na letošnji prireditvi.

Na prireditvi, ki jo je letos povezovalo več voditeljev, so se dotaknili političnega dogajanja, med drugim lanskih volitev, t.i. shoda trenirkarjev, vprašanj glede homoseksualnosti in družinskega zakonika, združevanja ministrstev ter ponarejenega spričevala.