tat, tatvina, trgovina Svet24.si

Otroci in odrasli skupaj kradli: v petek dopoldne ...

toča, uničen pridelek, škoda, Svet24.si

Zadnje neurje s točo bi lahko omilili, a je na ...

grad-poženik Necenzurirano

Bi kupili grad? Prodaja se tudi zaradi bivšega ...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Redek prizor: Robert in Tina, Janez in Urška so ...

nogomet slovenija - srbija Ekipa24.si

Dan D za Slovence! V Kölnu obračun z Anglijo za ...

Kaj nam je želela sporočiti? Odkrito.si

Nova teorija zarote! Kate nam želi sporočiti, da...

oblak Ekipa24.si

Uau! Navijači so se pojavili na slovenskem ...

Slovenija

RTVS: Viktorji so bili zlorabljeni za politično opredeljevanje in agitacijo

Deli na:

Podelitev nagrad Viktorji 2011 je bila kljub dogovorom med Televizijo Slovenija, ki je podelitev le prenašala, in revijo Stop kot organizatorico neprimerno izrabljena za politično opredeljevanje in agitacijo, so sporočili iz službe za odnose z javnostjo RTV Slovenija. Dodali so, da je šlo za nedopustno zlorabo živega prenosa prireditve.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, prireditev ni potekala skladno s scenarijem, ki ga je Televizija Slovenija prejela v vpogled. Posnetka prireditve zato ne bodo predvajali v okviru ponovitev oddaj, do njega pa ne bo mogoče dostopati niti preko arhiva na spletni strani RTV Slovenija, so pojasnili.

Na RTV Slovenija obžalujejo, da se je prireditev, ki je bila v prvi vrsti namenjena pregledu in ocenjevanju medijskih dosežkov ter kot taka podlaga za nadaljnji razvoj slovenskega medijskega prostora in sinonim za dober humor ter satiro, sprevrgla v njuno nasprotje. S tem je zlorabila vlogo javnega servisa, ki jo po zakonu izvaja javni zavod RTV Slovenija, so zapisali.

Dodali so, da nagrade viktorji kljub zapletom niso izgubile pomena in vplivnosti, RTV Slovenija pa se veseli devetih kipcev, ki so jih prejeli na letošnji prireditvi.

Na prireditvi, ki jo je letos povezovalo več voditeljev, so se dotaknili političnega dogajanja, med drugim lanskih volitev, t.i. shoda trenirkarjev, vprašanj glede homoseksualnosti in družinskega zakonika, združevanja ministrstev ter ponarejenega spričevala.