Kozorogi Svet24.si

Zgodovinska vrnitev "ljubljanskih" alpskih ...

družina Svet24.si

Preverjeni načini, kako okrepiti življenjsko ...

tomaž-ročnik Necenzurirano

Razkrivamo: tako lokalni veljaki kupujejo ...

martin premk ss Reporter.si

Svoboda komunizem »po nasilnosti in ...

primoz roglic Ekipa24.si

Velik šok! Primož Roglič je že končal dirko ...

Lorella Flego, Mario Galunič - naslovka Revija Stop

Lorella Flego in Mario Galunič: 25 let trajajoča...

lora klinc primoz roglic 19 Ekipa24.si

Soproga Primoža Rogliča je po njegovem odstopu ...

Slovenija

Roparji SKB trezorjev po več kot šestih letih prijeti

Deli na:

Kriminalisti ljubljanske policijske uprave in uprave kriminalistične policije Generalne policijske uprave so danes v dopoldanskih urah odvzeli prostost dvema osebama, ki sta osumljena storitve oziroma sodelovanja pri storitvi kaznivega dejanja ropa SKB banke iz leta 2005, so sporočili iz policije.

Več informacij glede prijetja osumljencev bo policija dala v popoldanski izjavi za javnost.

Rop se je zgodil v noči na 1. november 2005, roparji pa so vlomili v 420 sefov. Policisti so takrat ugotovili, da so banko oropali najmanj trije ljudje. Roparji so v banko oboroženi z dolgocevnim avtomatskim orožjem prišli 31. oktobra okoli 23. ure zvečer, onesposobili varnostnika in v sefe vlamljali s pomočjo različnih orodij do šeste ure zjutraj, nato pa pobegnili z dvema voziloma.

Dejanska škoda, ki so jo roparji povzročili, ni bila nikoli znana. Kot so po ropu pojasnili na policiji, se je v sefe v določeni meri vlamljalo naključno, v določeni pa selektivno.

Ljubljanski policisti so v preiskavi pridobili več posnetkov z različnih videonadzornih sistemov. Delovna skupina, ki se je ukvarjala s kriminalistično preiskavo, je bila aktivna ves čas, o ropu pa so bili obveščeni tudi Interpol in Evropol ter varnostni organi nekaterih sosednjih držav.