lili 1 Odkrito.si

Težki časi za Lili Žagar

glasba 11 Svet24.si

Janov uspeh: dobil tožbo!

Heather Locklear Svet24.si

Znana igralka poskušala narediti samomor

Prevale, Štefanov potok Svet24.si

FOTO: Voda zalivala objekte, veter odkrival strehe...

The Tonight Show ariana grande Najstnica.si

Pete Davidson potrdil zaroko z Ariano Grande

morje Petisvet

Morje čisti avro, tako se pozna

Jana Morelj Njena.si

Priljubljena vremenarka razkrila spol otroka

Slovenija

Romana Tomc: Tu sem, ker sem najboljša

Deli na:
Romana Tomc: Tu sem, ker sem najboljša

Foto: Primož Lavre

Romana Tomc je predsedniška kandidatka, ki v kampanji razbija stereotipe o stranki SDS. S svojo umirjeno politično držo in povezovalnim sloganom Spoštujmo in sodelujmo želi nagovoriti čim širši krog volivcev, računa tudi na volivce Nove Slovenije.

»Tu sem zato, ker sem najboljša kandidatka,« samozavestno pravi. Pri predsedniku Borutu Pahorju, ki je popularen in všečen, pogreša tisti drugi del, ko bi moral biti predsednik in državnik. Po njenem Slovenija potrebuje predsednika tudi takrat, ko je treba reči kakšno bolj državniško besedo, takrat, ko ljudem ne gre dobro.

Za začetek tri klišejska vprašanja: prvo – zakaj si sploh želite postati predsednica republike?

Zaradi tega, ker si želim sprememb, saj ljudje niso zadovoljni z razmerami v Sloveniji. Razočarani so nad politiko na vseh nivojih. Predsedniška funkcija je najvišji nivo politike, zdi se mi pomembno, da tudi v ta politični prostor vnesem spremembe.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 Tomčeva pove, zakaj njena kandidatura ni bila lahka in pove, kako so jo pospremili njeni najbližji; oceni predsednikovanje Boruta Pahorja; spregovori o konfliktu med SDS in NSi; pove, kaj si misli o tem, da si je Ljudmila Novak sposodila njen slogan; predstavi svojega partnerja in družino; odgovori na ugibanja o njenih ambicijah za vodenje SDS.