IMG_2029 Odkrito.si

Nominacija je bila velika nagrada za njeno delo

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za petek, 23. avgusta

sladoled uvodna Svet24.si

Za vsak astrološki znak drugačna ohladitev

reševanje jamarja Svet24.si

FOTO: Padajoče kamenje jamarju prebilo čelado, ...

Alma Novljan Svet24.si

Almo Novljan še vedno iščejo tako slovenski kot...

nikolina4 Njena.si

Vse za dober šov: Nikolina pretentala družino in...

fatalni 7 Njena.si

Jan Plestenjak sporočil žalostno novico

Slovenija

Andrej Čuš, ki ga stranka SDS toži za 8000 evrov: »Eni zdaj tu svoje frustracije sproščajo na meni«

Deli na:
Andrej Čuš, ki ga stranka SDS toži za 8000 evrov: »Eni zdaj tu svoje frustracije sproščajo na meni«

Foto: Primož Lavre

Stranka SDS toži svojega nekdanjega poslanca Andreja Čuša za denar, ki ga je zapravil za volilno kampanjo pred parlamentarnimi volitvami leta 2014.

Gre za okoli osem tisočakov, Čuš pa pravi, da SDS s tožbo proti njemu svojim članom sporoča: »Če nisi z nami, si proti nam.«

Sodišče je včeraj zaslišalo tako Čuša kot predsednika SDS Janeza Janšo, ki je novinarjem pred sodiščem sporočil, naj raje pridejo »za kako bolj pomembno stvar«, saj da ima Slovenija večje probleme kot je tožba SDS proti bivšemu poslancu.

»En dan smo brez zveze zapravili,« je od odhodu s sodišča medijem dejal Čuš: »Problemi v Sloveniji ostajajo, eni pa zdaj tu svoje frustracije sproščajo na meni.«

Čuš je ob kandidaturi za poslanca na listi SDS leta 2014 podpisal pogodbo s stranko. Po Čuševem izstopu iz SDS leta 2016 je stranka od njega zahtevala povrnitev stroškov za volilno kampanjo, a nekdanji poslanec vztraja, da SDS ni nič dolžan in da je poravnal vse stroške.

Janša nasprotno trdi, da je Čuš priznal obstoj pogodbe, ki naj bi ga zavezovala k povrnitvi stroškov za volilno kampanjo. SDS je tožila še enega bivšega poslanca, Zvona Laha, in Janša pravi, da je zadeva na prvi stopnji končana v prid SDS.

Loading...