Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Izjava dneva

Nihče, ki ni bil v kakršnem koli organu, ki ga je vodil Janez Janša, ne bo razumel načina vodenja. To je izrazito avtoritarno vodenje.

Deli na:
Nihče, ki ni bil v kakršnem koli organu, ki ga je vodil Janez Janša, ne bo razumel načina vodenja. To je izrazito avtoritarno vodenje.

Ivo Hvalica - Foto: Primož Lavre

Ivo Hvalica, nekdanji poslanec SDS

Kako pa bi primerjali Janeza Janšo danes, ko je predsednik vlade že tretjič zapored?

Nisem tam in niti nimam več nobenih internih informacij. Poznam pa temeljito človeka, ki vodi slovensko vlado. In tu se mi zgodi neko nelagodje, ker nihče, ki ni bil v kakršnem koli organu, ki ga je vodil Janez Janša, ne bo razumel načina vodenja. To je izrazito avtoritarno vodenje. To ni vlada. To je … njegovo vladanje. Pri čemer na neki način on preskoči, prezre morebitnega negativnega sogovornika. O tem sem trdno prepričan. Tako se je namreč dogajalo na sejah predsedstva in nato na izvršilnih odborih stranke.
To je sposoben človek, deloholik. Z izjemnim spominom, še boljšim arhivom, ki pa mu manjka demokratična komponenta. To je to. V nekem drugem sistemu ne bi bilo nič narobe, lahko bi bil dober vojskovodja. Ampak on, to moram odkrito povedati, jaz tako globoko čutim, on ni demokrat. Ni demokrat.


Demokracija ni nikoli dosežena, demokracijo je treba vsak dan znova dosegati. To je bistvo. Demokracija pri njem pa je vprašljiva.
Ta porazen rezultat v drugem valu epidemije pripisujem delno temu, da v tej vladi ni bilo pravilnega kolektivnega odločanja. Ker je to nemogoče. Živim en kilometer od italijanske meje. Kako je mogoče pri isti kulturi, istem soncu, isti hrani, da imajo četrtinski rezultat okuženosti okuženosti od našega? Da je danes (pogovarjala sva se 22. 1. op. a) okuženost v Italiji 4,9 pri nas pa 25?

MMC