Revija Reporter
Slovenija

Reportaža: kako volijo na Škofjeloškem

Biserka Karneža

29. apr. 2018 20:00

Deli na:

Damjan Košir iz vasi Leskovica nad Poljansko in Selško dolino meni, da se v politiki lahko marsikaj spremeni.

Primož Lavre

V okraju Škofja Loka II. (9. okraj prve volilne enote), ki obsega Poljansko in Selško dolino, je bila med zadnjimi državnozborskimi volitvami 58, 81-odstotna volilna udeležba. To je med 88 volilnimi okraji četrta najvišja, takoj za ljubljanskimi okraji. Kakšen bo odziv volivcev ob letošnjih volitvah, glede na to, da se številni mladi ne želijo pogovarjati o politiki in tudi ne sodelovati na volitvah?

Ob obisku Selške in Poljanske doline je bilo v pogovoru z nadvse zanimivimi sogovorniki zaznati veliko razočaranje nad politiko, o tudi veliko radovednosti o možnostih za uspeh, ki jih imajo na prihodnjih volitvah najbolj znani kandidati.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o volivcih, ki še niso obupali nad politiki, ki so jim zaupali svoje glasove; o mladih, ki se zanimajo za politiko; komu je všeč Marjan Šarec in zakaj; kdo Šarcu ne zaupa in ga primerja s Cerarjem; pri katerih volivcih Janez Janša uživa precejšnjo podporo; kdo ne goji simpatij do Luke Mesca; o volivcih, ki jih politiki vedno znova razočarajo; o mladih, ki jih politika in volitve ne zanimajo.