Revija Reporter
Slovenija

Razvrat na občini Grosuplje: damice iz SDS naj bi razmetavale z občinskim denarjem, župan Verlič se je zavil v molk!

Biserka Karneža
1 20.838

20. okt. 2022 6:00 Osveženo: 7:40 / 20. 10. 2022

Deli na:

Župan občine Grosuplje Peter Verlič se je zavil v molk ob očitkih o turističnih potovanjih občinskih uslužbenk na občinski račun.

Primož Lavre

V občini Grosuplje si dolgoletni župan dr. Peter Verlič, ki je tudi vodja kluba županov SDS, znova obeta mandat, saj je prepričan, da mu ničesar, kar se mu očita, ne more spodnesti županskega stolčka. Ali tudi ne informacije o razvratu, v katerega so vpletene mlade občinske uslužbenke?

Izvedelo se je, kako naj bi se v občini Grosuplje zapravljal občinski denar za službena potovanja članov stranke SDS, zaposlenih v občinski upravi; dejansko naj bi šlo bolj za turistična potovanja. O tem pričujejo tudi objavljene fotografije na družbenih omrežjih: posnetki sprehodov po plažah, pitje alkoholnih pijač … Izbrane damice za potovanja naj bi se ob vrnitvah s poti samovšečno hvalile pred drugimi, v papirjih utapljajočimi se uslužbenkami. Med njimi izstopa Klavdija Mehle, prav tako članica SDS, ki naj bi navdušeno razlagala, kako dobro je bilo in kako hladna je bila penina …

Z odobritvijo župana Verliča so izbranim uslužbencem poleg stroškov potovanja izplačane dnevnice, povečan obseg dela ter mesečna uspešnost na najvišji ravni. Tako se dogaja, da se mlade uslužbenke, ki so se komaj zaposlile, že vzpenjajo po karierni lestvici in hvalijo z osebnim dohodkom okoli 2000 evrov, medtem ko so drugi uslužbenci stigmatizirani in v veliko bolj neenakopravnem položaju.

Med izbrankami omenjajo vodjo evropskih sredstev Jasmino Selan iz SDS ter prav tako iz te stranke in pri evropskih sredstvih zaposlene Žive Vertič. Tretja članica SDS je Jana Roštan, na občini postavljena za stike z javnostjo, za pisanje na spletni strani ter za lokalni časopis. Že omenjena Klavdija Mehle upravlja županov in občinski facebook in instagram. Skupaj z Verličem naj bi odhajala na »teren«, kamor naj bi vzela s seboj svojo najboljšo prijateljico Tanjo Kastelec, ki v stranki SDS skrbi za družbene dejavnosti. Ob tem se velja vprašati, ali je zakonito, da se iz občinskega denarja plačuje službene poti osebam, ki na občini niso zaposlene?

Zaradi vseh teh očitkov smo na občino Grosuplje in na župana Petra Verliča naslovili več vprašanj. Poizvedovali smo, na katerih službenih potovanjih v tujino in na katerih službenih poteh s prenočitvijo v Sloveniji so bile v letu 2022 na občini zaposlene osebe: Jasmina Selan, Živa Vertič, Jana Roštan, Klavdija Mehle in Tanja Kastelec. Zanimal nas je seznam računov za letalske vozovnice, parkiranje, hotele in dnevnice za službene poti za naštete osebe. Povprašali smo še za podatek o višini dodeljene mesečne redne uspešnosti za te uslužbenke za vse mesece v letu 2022 ter za podatek o izplačilu nadur za navedene javne uslužbenke v tem letu (od januarja do oktobra 2022). Na občini, kjer nam na naša vprašanja za zdaj niso odgovorili, bi morali pojasniti tudi višino stroškov za reprezentanco v tem letu in koliko od tega je bila porabljenega v gostilni pr'Martinet (!).