Revija Reporter
Slovenija

Razjarjeni Franc Kangler sprašuje Milana Kučana: Kje imaš Jankovića in njegove milijone? (VIDEO)

M. M.

3. sep. 2019 17:12 Osveženo: 19:01 / 03. 9. 2019

Deli na:

Državni svetnik in nekdanji mariborski župan Franc Kangler je na Facebooku komentiral odpis skoraj 29 milijonov evrov dolga trem podjetjem, ki so v lasti sinov ljubljanskega župana Zorana Jankovića. Cela Slovenija to hladnokrvno sprejme, jaz pa sem moral osemkrat na sodišče, ker sem svoji hčerki nakazal 500 evrov, je ogorčen Kangler.

»Cela Slovenija hladnokrvno sprejme, ko nekomu odpišejo 29 milijonov,« je v na Facebooku objavljenem videu dejal Kangler, ki je prepričan, da se nekdo s tem posmehuje poštenim Slovencem.

Nekomu odpišejo 29 milijonov, jaz moram pa za 40 let star traktor dokazovati, kako sem si ga lahko kupil, je jezen Kangler. Nekateri mediji molčijo in zdi se jim samoumevno, da lahko ena družina pospravi 29 milijonov evrov, pravi. Spomni na svoje težave s sodišči zaradi nakazila denarja hčerki. »500 evrov mojega denarja. Saj ne moreš verjeti.«

»Po drugi strani pa v Slovenskim novicah berem članek o tem, kakšno pokojnino bo imel Janez Janša,« v videu nadaljuje Kangler, ki je prepričan, da želi nekdo s takimi članki preusmeriti pozornost z odpisa dolgov Jankovićevima sinovoma. »Janša gotovo ne bo imel take pokojnine, kot jo ima Kučan – pa se ve, po čigavi zaslugi.«

»Sprašujem se, za koga sem se leta 1991 boril? Za tiste, ki ropajo našo deželo? Ki ropajo naše bogastvo? Ki praznijo naše banke?« razmišlja Kangler.

Povedal je tudi zgodo o srečanju državnega svetnika Marjana Maučeca z nekdanjim predsednikom Milanom Kučanom. Slednji Maučeca ob rokovanju sploh ni vprašal, kako je, temveč ga je samo zanimalo, kje ima Kanglerja. »Jaz ga sprašujem, kje ima Zokija, kje ima družino Janković in njegove milijone,« je zarohnel Kangler.

Kangler napoveduje, da bo poslal odprto pismo predsedniku KPK Borisu Štefanecu, ki po Kanglerjevem mnenju na svojem položaju ni nič naredil. »Tuli v prazno in preganja ljudi za nekaj sto evrov. Kakšna država smo, da lahko odpelješ 29 milijonov evrov, pa te nihče nič ne vpraša.

Na koncu videa Kangler gledalce, ki se strinjajo z njim, poziva, naj video delijo s somišljeniki.