Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Incident na protestu: raper Zlatko se je spravil na snemalca Nova24TV in mu skušal iz rok iztrgati kamero (VIDEO)

Deli na:
Incident na protestu: raper Zlatko se je spravil na snemalca Nova24TV in mu skušal iz rok iztrgati kamero (VIDEO)

Raper Zlatko na protivladnem protestu. - Foto: Bobo

Protestniki, ki ob petkih v Ljubljani protestirajo proti aktualni oblasti, so včeraj znova sedli na kolesa. Tudi tokrat so dogajanje spremljali policisti, ki so skupaj z zdravstvenim inšpektoratom nadzirali spoštovanje odloka za preprečevanje širjenja nalezljive bolezni. Popisali so nekatere protestnike pred DZ, do večjih incidentov pa ni prišlo.

Iz Policijske uprave Ljubljana so včeraj sporočili, da je območje shoda videonadzorovano, hkrati pa so vse pozvali, naj upoštevajo opozorila in navodila policije. Na ulicah v središču mesta se je zbralo večje število policistov.

Množica je začela kolesariti po ljubljanskih ulicah okoli 19. ure, na ulicah so vztrajali kakšno uro in pol.

Protestna ljudska skupščina je sicer udeležence pred začetkom pozvala k izogibanju Trgu republike, saj so tam pričakovali policiste. A se je skupina protestnikov - tako pešcev in kolesarjev - vseeno tam sestala in policisti so jih popisali.



Na trgu je prišlo je tudi do incidenta. Po poročanju novinarja spletnega portala MMC naj bi bil vpleten raper Zlatko, ki je enemu od snemalcev skušal iz rok vzeti kamero. Po poročanju Nove24TV je šlo za njihovega snemalca. Posredovali so policisti. Po incidentu jim je skupina vzklikala, da so lopovi.

Sicer pa so se protestniki na kolesih, pri čemer so opozarjali nase s piščalkami in zvončki, med kroženjem po ljubljanskih ulicah ustavili pred poslopjem Radiotelevizije Slovenija in medijski hiši ter zaposlenim sporočili svojo podporo.

Protestna ljudska skupščina je pred tokratnim protestom tudi opozorila, da po vseh dostopnih informacijah NIJZ ni nikoli izrazil mnenja, da bi obstajala realna nevarnost za širitev virusa na prostem, na razdalji večji od dveh metrov, med gibanjem s kolesom in hkrati še z uporabo maske.

"Ne NIJZ ne vlada nista zabeležila enega samega primera okužbe na 25. zaporednih petkovih protestih. Če je tovrstno razpršeno kolesarjenje potencialno tveganje, bi bilo po tej logiki nujno že zdavnaj zapreti vse nakupovalne centre, kot tudi vsa mestna središča," so dodali ter udeležence pozvali k samozaščitnim ukrepom pred novim koronavirusom.