Revija Reporter
Slovenija

Rado Pezdir sprašuje Milana Kučana: Bo Slovenija dobila Udbin denar iz švicarskih bank?

Rado Pezdir

26. avg. 2019 14:35 Osveženo: 14:38 / 26. 8. 2019

Deli na:

Nekdanji šef slovenske komunistične partije Milan Kučan.

Bobo

Ker je partija na čelu z Milanom Kučanom zamolčala, da so v tujini deponirana partijska sredstva, je nastalo družbeno oškodovanje. Denar udbovskih podjetij, ki je še danes na švicarskih bankah, je last Republike Slovenije in ga je treba vrniti, opozarja Rado Pezdir.

Pišemo, kako je Udba v sodelovanje prepričala Slovenca s švicarskim državljanstvom Josefa Beska, ki je bil nekoč agent Kraljevine Jugoslavije.



Komunistična tajna policija je sodelovala z nekdanjim agenti britanske obveščevalne službe, agenti Stasija in celo z najožjim krogom liechtensteinskega knežje družine!

Razkrivamo, kako je kljub visoko cenjeni švicarski bančni in uradniški natančnosti iz njihovega registra podjetij začenjala izginjati dokumentacija, vezana na udbovski Colcommerce.

Pišemo o fantomskem podjetje, ki je služilo za vzvod pretakanja Mačkovega denarja.

Razkrivamo, kako je slovensko tranzicijsko omrežje povezano z liechtensteinskim plemstvom.

Zakaj bi Slovenija morala ugotoviti, pri katerih švicarskih bankah se je ulegel nezakonito umaknjeni denar iz Slovenije.

Bosta Švica in Liechtenstein pripravljeni sodelovati s slovenskimi oblastmi ali pa bosta še naprej ščitili tihotapce cigaret, narkotikov, partnerje italijanske mafije in obveščevalno omrežje razpadle komunistične države.

VEČ V TISKANEM REPORTERJU IN TRAFIKI24