Robert Golob Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so ...

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Radio Ognjišče: Pustna sobotna iskrica rojeva sadove

Deli na:
Radio Ognjišče: Pustna sobotna iskrica rojeva sadove

Ljudje imamo že od nekdaj radi veseli zgodbe s srečnim koncem. V teh dneh smo je deležni poslušalci in sodelavci Radia Ognjišče. V petek so namreč na OŠ Gustava Šiliha, mariborski šoli za otroke s posebnimi potrebami, slavnostno odprli novo terapevtsko sobo za t.i. Tera suit terapijo. Pustna sobotna iskrica je znova rodila otipljiv sad in polna hvaležnosti že gleda proti novim potrebam.

V petek, 18. oktobra, so na omenjeni šoli priredili Dan odprtih vrat, v sklopu katerega je urednik Radia Ognjišče msgr. Franci Trstenjak uradno odprl prostore prenovljene fizioterapije. Posebej usposobljene fizioterapevtke zdaj z opremo, za katero so darovali naši poslušalci, lažje pomagajo otrokom s posebnimi potrebami, posebej obolelim za cerebralno paralizo.

Ravnateljica Natali Perbil Eisner pravi, da so na šoli zelo veseli, ker so Dan odprtih vrat lahko povezali z zahvalo donatorjem. Petek je bil na šoli poseben dan. Cela vrsta delavnic, prireditev in priložnosti za srečanje, so pod šolsko streho pripeljali mnoge, ki so navdušeno pozdravili raznolike dejavnosti, posebej pa novost, ki se je rodila s pomočjo dobrodelnega pustnega rajanja.

„Veseli smo, da smo uspeli priti do opreme, ki našim otrokom omogoča terapijo, do katere bi sicer ne mogli priti. Novost je v naš kolektiv, med otroke in zaposlene, prinesla novih moči, nove motivacijske vzgibe, ki so pri vsakdanjem delu nujno potrebni. Iskreno se zahvaljujemo vsem dobrotnikom, ki so odprli svoja srca in nam pomagali doseči danes videno!“, pravi ravnateljca, ki zagotavlja, da bodo za opremo zgledno skrbeli, z njeno uporabo pa pomagali otrokom do lepšega jutri.

Fizioterapevtka Zvezdana Valek je takole opisala novo pridobitev: „Tera suit terapija je uporabna pri vseh, ki imajo slabšo mišično moč. Otroci, s cerebralno paralizo ali Downovim sindronom so sicer vajeni redno telovaditi, nova terapevtska tehnika pa predstavlja novo pot in nov način občutenja mišične moči. Gre tudi za novost, nad katero je navdušena stroka.“

Poleg denarnih sredstev je Pustna sobotna iskrica napolnila tudi šolsko knjižnico. Knjižničarka Majda Šumrada Harc pravi, da so bili vsake knjige zelo veseli. Otroci so jih hitro začeli jemati s polic in prav vsako knjižno delo je bilo dobrodošlo.

Del sredstev, zbranih na pustni dobrodelni akciji Radia Ognjišče, je bil namenjen nakupu posebnih šolskih omaric, ki so dosegljive za otroke na invalidskih vozičkih, del pa bo pomagal izobraziti dodatno moč pri fizioterapevtskem delu.

Veseli smo, ko vidimo, da dobrota živi in rojeva sadove. Vsem še enkrat iskrena hvala!