stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Programski svet RTVS znova proti imenovanju Šavka za direktorja radia

Deli na:
Programski svet RTVS znova proti imenovanju Šavka za direktorja radia

Foto: Bobo

Programski svet Radiotelevizije Slovenija (RTVS) tudi danes ni soglašal z imenovanjem Andreja Šavka za direktorja radia. Šavko bi potreboval najmanj 15 svetniških glasov, dobil pa jih je le 12. Generalni direktor RTVS Marko Filli je že napovedal nov razpis za direktorja Radia Slovenija.

O Šavku, ki je zdaj odgovorni urednik radijskih programov v koprskem regionalnem RTV centru, je programski svet odločal že 29. septembra in ni dal soglasja. Filli je Šavka ponudil v vnovično odločanje brez ponovitve razpisa, kar je danes zmotilo nekatere svetnike.

Filli je svojo odločitev utemeljil z dejstvom, da je programski svet RTVS prvič odločal o Šavku v nepopolni sestavi - v svetu namreč ni bilo predstavnikov zaposlenih. Po Fillijevih besedah gre v primeru Šavka zagotovo za izbiro, ki si je zaslužila vnovično odločanje v polni sestavi.

Na razpis za direktorja Radia Slovenija sta se poleg Šavka prijavila še odgovorna urednika drugega in tretjega radijskega programa, Mirko Štular in Matej Venier. Filli ni skrival razočaranja, ko programski svet tudi tokrat ni izglasoval soglasja k imenovanju Šavka.

Programski svet je sicer v uvodu današnje seje soglašal z imenovanjem Ljerke Bizilj za direktorico televizije. Biziljeva je enako potrebovala najmanj 15 svetniških glasov, prav toliko pa jih je tudi dobila. Proti njenemu imenovanju je bilo šest svetnikov. Nova direktorica Televizije Slovenija bo štiriletni mandat nastopila takoj.

Na dnevnem redu seje sta tudi predlog programsko poslovnega načrta RTVS za leto 2015 in poročilo varuha pravic gledalcev in poslušalcev za obdobje maj-avgust 2014.