Konoplja Svet24.si

Konoplja zmore dekontaminirati zemljo, onesnaženo...

bakren žleb Svet24.si

Nepridipravi ukradli žlebove z mrliške vežice

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Raiven Njena.si

Raiven navdušila Evropo in razvnela spletne ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

PS na kongresu o programu, pričakovati tudi razpravo o poročilu protikorupcijske komisije

Deli na:
PS na kongresu o programu, pričakovati tudi razpravo o poročilu protikorupcijske komisije

Foto: Bobo

Člani Pozitivne Slovenije se bodo dopoldne sestali na tretjem kongresu stranke. Poleg programskih vprašanj je pričakovati, da bo razprava namenjena tudi ugotovitvam in posledicam poročila Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) o tem, da je predsednik stranke Zoran Janković kršil protikorupcijsko zakonodajo.

Janković je pred kongresom v petek v pismu članom in podpornikom stranke v celoti zavrnil očitke protikorupcijske komisije, da je njegovo premoženje izrazito obremenjeno s korupcijskimi tveganji. Po njegovih zagotovilih ni pridobil niti evra premoženja na nezakonit način. Če pa bi odstopil, bi po njegovih besedah večina razumela, da je kriv.

Svet stranke je že v sredo, dan po objavi poročila protikorupcijske komisije, soglasno zavrnil odločanje o položaju Jankovića na čelu stranke in mu tako izkazal zaupanje.

Na kongresu največje parlamentarne stranke bodo med drugim razpravljali o predlogu Temeljne listine Pozitivne Slovenije - Slovenija 2020, predviden je tudi sprejem sprememb in dopolnitev statuta ter razprava o razvoju PS na lokalni ravni, o podmladku stranke ter ustanovitvi seniorske organizacije.

Kljub napovedim v Ljubljano danes ne bo vodje naprednega zavezništva socialistov in demokratov Hannesa Swobode. Osrednji razlog je neudeležba predsednika SD Igorja Lukšiča, po petkovem poročanju medijev pa je Swoboda pojasnil, da je odpoved obiska tudi posledica vprašanj o korupciji in obtožb zoper Jankovića, ki so se pojavile v tem obdobju.