pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

PS bo obstruirala glasovanje o interpelaciji zoper Viranta

Deli na:
PS bo obstruirala glasovanje o interpelaciji zoper Viranta

Foto: Primož Lavre

Poslanci PS bodo po neuradnih informacijah "zelo verjetno" obstruirali glasovanje o interpelaciji zoper notranjega ministra Gregorja Viranta. To bi pomenilo manj poslanskih glasov proti interpelaciji kot za njo, a Virantov ministrski stolček s tem ni ogrožen. Je pa Virant že povedal, da bi tako ravnanje resno ogrozilo nadaljnje delovanje koalicije.

Nekateri poslanci PS bodo interpelacijo zoper Viranta celo podprli. Med njimi je Jožef Kavtičnik, ki je takšno glasovanje medijem že napovedal, isto utegneta ravnati še najmanj dva iz poslanskih vrst največje vladne stranke: Tina Komel in Stanko Stepišnik, nekdanja ministra v aktualni vladi. Omenjata se tudi poslanca Branko Ficko in Jože Velikonja.
 
Ti poslanci naj bi torej ob glasovanju ostali v dvorani, drugi iz vrst PS bodo dvorano zelo verjetno zapustili. To bi sicer pomenilo manj poslanskih glasov proti interpelaciji kot pa za njo. A za to, da interpelacija uspe, je potrebnih 46 poslanskih glasov, kar je vendarle malo verjetno.
 
Tudi zato je Möderndorfer v torek na vprašanje, ali je podpora PS Virantu zagotovljena, odgovoril le, da ta trenutek ni nobene bojazni, da bi interpelacija uspela.
 
Poslanska skupina PS je o tem, kako bo ravnala pri današnjem glasovanju, razpravljala že v četrtek, a so po približno polurnem sestanku ostali skrivnostni. Dogovora ni želel razkriti niti Möderndorfer.
 
Ostale poslanske skupine koalicije so medtem že jasno zagotovile, da bodo glasovale proti interpelaciji zoper Viranta.
 
Da poslanska skupina PS razmišlja o obstrukciji glasovanja o interpelaciji, je slišati že nekaj dni. Virant se je na ta ugibanja odzval že v sredo: "Mislim, da bi bilo to zelo čudno sporočilo in da bi resno, resno ogrozilo nadaljnje delovanje koalicije," je bil jasen in obenem poudaril, da je treba počakati, kaj se bo dejansko zgodilo na glasovanju. Se mu zdi pa v vsakem primeru "popolnoma nesprejemljivo", da največja koalicijska stranka ne bi podprla ministra in hkrati predsednika druge koalicijske stranke.
 
S tem se po njegovi oceni odpira tudi vprašanje, ali je PS bolj pod vplivom svojega prvega predsednika Zorana Jankovića ali jo dejansko vodi premierka Alenka Bratušek.