nakupovanje, trgovina, denar, denarnica, spar, prehranski-izdelki Svet24.si

Primerjava cen dobrin v Sloveniji in na Hrvaškem:...

profimedia-0487110156 Svet24.si

Prav so imeli tisti, ki so trdili, da je zanjo ...

15-pacnik vila-pl Necenzurirano

Tožilstvo želi zaseči bogataševo vilo na Bledu

jansa kmetic-pl Reporter.si

Tako Janševa strankarska trobila na skrajno ...

mirjam poterbin luka doncic Ekipa24.si

Ste ju videli?! Dončićeva mama na dopustu uživa...

wolfgang-petersen Odkrito.si

Nedokončana zgodba je končana

damir krznar Ekipa24.si

Oglasil se je Damir Krznar in sporočil: Nisem še...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Prvi teden dela nove vlade: do jutri naj bi pregledali vse zaposlitve Janševe vlade

Deli na:
Prvi teden dela nove vlade: do jutri naj bi pregledali vse zaposlitve Janševe vlade

Prva seja Golobove vlade - Foto: STA

Za 15. slovensko vlado pod vodstvom premierja Roberta Goloba se danes začenja prvi delovni teden. Ministrstva morajo do torka pregledati vse zaposlitve, premestitve in napredovanja od 1. 1. 2020 do 1. junija letos. Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan pa za ta teden napoveduje predstavitev interventnega zakona na področju zdravstva.

Vlada je namreč na svoji prvi seji sprejela sklep, po katerem morajo ministrstva do torka pripraviti pregled vseh zaposlitev od 1. januarja 2020 do dneva zaprisege Golobove vlade. Obdobje sicer zajema tudi čas vlade pod vodstvom Marjana Šarca, saj bo po Golobovih besedah zajeto obdobje med drugim pokazalo, kakšni vzorci zaposlovanja, napredovanja in nameščanja kadrov so bili uporabljeni ob koncu Šarčeve vlade in kakšni v vladi pod vodstvom Janeza Janše. "To je najbolj transparenten način prikaza tega, ali je prišlo do odstopanj od ustaljenih norm," je prepričan.

Zdravstveni minister Danijel Bešič Loredan pa je v petek napovedal, da bodo do srede pripravili napovedani predlog interventnega zakona, preko koalicije pa nato sprožili ustrezne postopke v državnem zboru. Za ta teden je napovedal tudi sestanek z vsemi deležniki na primarni ravni zdravstva in zdravstvene nege. Predloge, ki so vezani na interventni zakon, bodo kasneje predstavili na novinarski konferenci.

Po poročanju medijev je ministrstvo za gospodarstvo že pripravilo analizo podražitev pri nas in ukrepov, ki jih za preprečevanje draginje sprejemajo v drugih državah, z njo pa bo seznanilo predsednika vlade. Ta teden bi bi bilo lahko tako že znano kaj več o tem, kako se bo vlada lotila te problematike.Po pričakovanjih se bo vlada sestala tudi na redni seji.

Golobova ministrska ekipa je v DZ zaprisegla minulo sredo, člani vlade pa so v preteklem tednu tudi že prevzeli posle od svojih predhodnikov.

Vlada se je že sestala na dveh sejah in odločala tudi na eni dopisni seji, na katerih je potegnila svoje prve kadrovske poteze, med drugim so imenovali državne sekretarje v kabinetu predsednika vlade in na posameznih resorjih. Člani vlade so med drugim imenovali tudi novo vodstvo policije, direktorja Sove, Ukoma ter svoje predstavnike v svetu NIJZ in NLZOH, zamenjali so tudi nadzornike v Elesu, Borzenu, SODO in DRI.