Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Protest pred sodiščem: Tukaj sem, ker ne spoštujem tega sodstva!

Deli na:
Protest pred sodiščem: Tukaj sem, ker ne spoštujem tega sodstva!

V Odboru 2014 so tudi danes pred Vrhovnim sodiščem prižigali sveče v opomin, "da v naši državi vladavina prava ne predstavlja eksistenčne vrednote zaradi obstoja sistematičnega kršenja človekovih pravic in temeljnih svoboščin prvaka opozicijske stranke Janeza Janše in njegove družine." Zbrane je danes pred sodiščem pozdravila in se jim za podpor zahvalila Urška Bačovnik Janša.

Uvodoma je Odbor priredil še protest pred sedežem nacionalne RTV zaradi medijske blokade, Aleš Hojs pa je RTV predal Belo knjigo slovenske osamosvojitve. "Odgovorni uredniki in vodstvo RTV, verjamemo, da ste nas opazili in da se bo to poznalo pri vašem poročanju," je ob tem dejal Aleš Primc.

Aleš Hojs je povedal: "Čas je za demokracijo in za odločanje v razumnih rokih."

"Sodniki so javni funkcionarji in je zato kritika njihovega dela dovoljena," pravi Hojs o kritikah dela sodnikov. "V Odboru želimo vzpostaviti dialog o nepravičnosti SLO pravosodja."

"Janšo so zaprli, ker v ozadju deluje kapital," je bil ogorčen Miro Petek, ki poziva: "Svoboda Janši in Tonetu, svoboda Sloveniji!"

Žan Mahnič pravi, da je Janša v zaporu, ker se je zavzemal za demokratično in pravno državo:" Pravijo, da je Janez Janša kriv, ker je pripomogel k propadu totalitarne države Jugoslavije."

"Tukaj sem, ker ne zaupam slovenskemu pravosodju. Sodniki morajo za svoja dejanja odgovarjati!" je bil odločen Mahnič. "Sodniki, spoštovanja se ne da uzakoniti, potrebno si ga je prislužiti! Svoboda Janezu Janši."