sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Prodajo Dela bi lahko zaključil prihodnji lastnik Pivovarne Laško

Deli na:
Prodajo Dela bi lahko zaključil prihodnji lastnik Pivovarne Laško

Foto: Bobo

Pivovarna Laško je ta teden postala stoodstotna lastnica časopisno-založniške hiše Delo, kar pa je le naslednji korak k njeni dokončni prodaji. Uradno v Pivovarni Laško prodaje Dela ne želijo komentirati, po neuradnih informacijah STA pa naj bi Delo do jeseni po hitrem postopku prodal novi lastnik pivovarne.

Prodajna cena naj bi se po nekaterih podatkih gibala med dvema in tremi milijoni evrov, pred meseci pa naj bi bil slovaški Joj Media House pripravljen za Delo plačati 2,5 milijona evrov. Po njihovi oceni naj bi to bila realna ocena, ker Delo posluje z izgubo, a naj bi Pivovarna Laško takrat zahtevala šest milijonov evrov.

Da je zdaj med interesenti za morebiten nakup največje slovenske časopisne hiše tudi Delavska hranilnica, je za STA danes potrdil tudi svetovalec uprave Sašo Ignjatovič, a je vse skupaj še v takšni fazi, da več od tega ni želel komentirati. V projekt bi bili pripravljeni vstopiti v sodelovanju z zaposlenimi.

Po neuradnih informacijah naj bi omenjena banka, ki je v pretežni lasti sindikatov, zaposlenim v Delu predlagala, da bi skupaj prevzeli družbo, vendar pod pogojem, da vsak prispeva po 15.000 evrov. Podobno je bilo že pri prodaji Večera, a se zaposleni v mariborski medijski hiši takrat za sodelovanje niso odločili.

Večerovemu scenariju iskanja novega lastnika naj bi bila prodaja Dela po današnjem pisanju časnika Dnevnik blizu še v eni točki. Kot piše omenjeni časnik, naj bi bili med potencialnimi kupci Dela trije interesenti, med njimi pa se omenja tudi podjetje Pronet, ki je podjetju Dober večer oziroma njunima lastnikoma Urošu Haklu in Sašu Todoroviću pomagalo pri nakupu Večera.

Dnevnik danes še piše, da naj bi se že konec marca iztekel rok za oddajo zavezujočih ponudb za največjo časopisno hišo v državi. Slovaki naj bi se za posel precej ohladili, enako naj bi veljalo tudi za poslovneža Tomaža Subotiča.