profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Primer Jerneja Štromajerja: dokaz, da doktorat ne izključuje primitivnosti

Deli na:
Primer Jerneja Štromajerja: dokaz, da doktorat ne izključuje primitivnosti

Štromajerjev šef, minister za izobraževanje Jernej Pikalo (prav tako SD) - Foto: Bobo

Ravno Štromajerjeve besede, da z žaljivim božičnim tvitom »ni želel nikogar užaliti«, pričajo, da gre za osebnostno podhranjenega človeka, ki ga je zaradi politične matematike žal naplavilo na položaj, ki mu ni kos.

V preteklih dneh je veliko prstov na tipkovnicah zapisalo ime Jernej Štromajer. Ta državni sekretar na ministrstvu za izobraževanje iz vrst stranke SD je mnoge užalil in razburil s svojim božičnim »voščilom«. Na omrežju twitter je namreč na božični dan (originalno v angleščini) objavil besede »Vesel božič, umazane živali«. Po zgražanju javnosti nad tem se je kasneje opravičil in dejal, da gre zgolj za citat iz komedije Sam doma ter da z objavo ni želel nikogar užaliti.

Funkcija državnega sekretarja nosi veliko odgovornost. Gre za namestnika ministra, drugega človeka po rangu na ministrstvu. Štromajer te odgovornosti očitno ni sposoben nositi, pač pa se vede kot razvajeni nespoštljivi paglavec. Glede na njegovo skrajno levičarsko agendo sicer zelo dvomim, da ni hotel nikogar užaliti.

Če ne drugega, je izkazal posmehljiv odnos do kristjanov. Že to ga diskvalificira za položaj, ki ga zaseda, enako bi seveda veljalo, če bi tak odnos izkazal do pripadnikov katere druge vere. A  seveda na primer muslimanov ob njihovem prazniku nikoli ne bi naslovil z besedami umazane živali.

Prvič zato, ker so zanj »razredni sovražnik« kristjani (natančneje v slovenskem kontekstu katoličani) in ne muslimani, drugič pa zato, ker bi mu morda enkrat v prihodnosti nekdo zaradi tega prerezal vrat. Pri slovenskih katoličanih Štromajer dobro ve, da lahko provocira, kolikor hoče, ne bo se mu skrivil las na glavi. Menda je bil v mladih letih celo ministrant. 

Dvojec Štromajer- Pikalo na ministrstvu za izobraževanje dokazuje, da je radikalni del postkomunistov pri SD ostal na ravni revolucionarnega gesla Kultura in prosveta, to naša bo osveta.

Ravno njegove besede, da »ni želel nikogar užaliti« pričajo, da gre za osebnostno podhranjenega človeka, ki ga je zaradi politične matematike naplavilo na položaj, ki mu ni kos. Gre za še en dokaz, da doktorat nikakor nujno ne izključuje primitivizma. Štromajerjev šef, minister za izobraževanje Jernej Pikalo (prav tako SD) se je na zapis državnega sekretarja odzval z besedami, da je lahko ta izjava izven (filmskega) konteksta neprimerna in žaljiva. Ter, da se je s Štromajerjevem o nedostojnem tvitu že pogovoril.

A Pikalo je drugačne vrste ptič. Ni primitiven, je pa pokvarjen do obisti. In do slovenskih katoličanov odkrito sovražen. To je izkazal s zlobnim izigravanjem odločbe ustavnega sodišča o financiranju javnih programov v zasebnih osnovnih šolah. Vedno s ciničnim nasmehom. Dvojec Štromajer- Pikalo na ministrstvu za izobraževanje dokazuje, da je radikalni del postkomunistov pri SD ostal na ravni revolucionarnega gesla Kultura in prosveta, to naša bo osveta.

Prepričan sem, da je imel predsednik republike Borut Pahor (nekdanji predsednik SD!) tudi njih v mislih, ko je ob dnevu samostojnosti in enotnosti govoril o politikih, ki razdvajajo ljudi.