Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Prijatelja skrbi za Milka Noviča: Sumim, da se ga globoka država loteva s psihološkimi in farmakološkimi sredstvi

Deli na:
Prijatelja skrbi za Milka Noviča: Sumim, da se ga globoka država loteva s psihološkimi in farmakološkimi sredstvi

Foto: Bobo

Novičev prijatelj Peter Križnik v javnem pismu prosi podpornike Milka Noviča, naj mu pišejo v zapor, in izraža skrb nad zapornikovim stanjem. "Sumim, da se ga zadnje čase globoka država morda loteva z novo metodo: s prikritimi psihološkimi pritiski v kombinaciji celo s farmakološkimi sredstvi," piše Križnik, ki pa še ni obupal, da bo prijatelj opran krivde.

Objavljamo Križnikovo pismo:

Pozdravljeni, prijatelji

Kar nekaj vas je, tistih bolj pogumnih prijateljev in znancev, ki niste brezbrižni do usode mojega dragega prijatelja Milka in našega akademika dr. Noviča. Sprašujete me, kam in ali mu je sploh mogoče poslati kako spodbudno in bodrilno besedo, odkar so ga po krivični obsodilni sodbi v decembru 2017 poslali prestajat krivično, dosmrtno kazen na Dobu. Pa tudi to vas zanima, zakaj se že dlje časa ne oglašam.

Bi verjeli moji trditvi, da ko vas globoka država načrtno izbere za dežurnega krivca zločina, izvedenega v lastno koristi in v lastni režiji, pa za prikritje lastne rabote proti vam naščuva uslužno policijo, domačijske forenzike, nakar vas sodstvo na vpoklic brez enega samega dokaza brutalno obsodi kar na smrt (25 let)? Pa vam povrh vsega gorja omeji/prepreči tudi prejemanje pisem vaših podpornikov, ki jih osebno ne poznate?

Taka so "poštna" pravila, vendar veljajo le za najpogumnejše. Pišete mu lahko na: ZPKZ Dob, Ministrstvo za prvosodje, dr. Milko Novič, Šentrupert 14, 8232 Šentrupert. A pozor, pismo mora biti opremljeno s polnim imenom in naslovom pošiljatelja. To pomeni, da  državljani z visoko srčno kulturo in izostrenim čutom za solidarnost, ki želijo krivično zaprtega bodriti, mu izraziti zaupanje ali podporo, ne morejo ostati več anonimni. Torej, krivično obsojenega je treba čim bolj osamiti!



Zaskrbljen vas tudi obveščam, da je po vse redkejših telefonskih stikih z dr. Novičem  in po njegovih odzivih mogoče sklepati, da moj prijatelj, sicer telesno, duševno in intelektualno, kakor iz trdnega kraškega kamna izklesan, čedalje težje prenaša že četrto leto svoje Kalvarije. Preprosto, popušča. Zato celo sumim, da se ga zadnje čase globoka država morda loteva z novo metodo: s prikritimi  psihološkimi pritiski v kombinaciji celo s  farmakološkimi sredstvi. Na dlani je, da bi uspešnost take metode zelo načela, ali pa vsaj občutno omehčana Novičevo pokončost in trdnost značaja, tudi zdravja.

Krivično obsojenega je traba za vsak slučaj še pred "iztekom" kazni uničiti! To bi utegnil biti za vpletene zelo prikladno hiter, kar "častni" izhod iz slepe ulice, akterji globoke države pa za vekomaj skriti - če  gledano v luči neizbežnih demokratičnih sprememb po 3. juniju letos, še bolj pa v nameri, da se krivosodje tako izogne uri resnice na ESČP - ne glede na izid prihajajočih sprememb!

Dr. Noviču ta trenutek ne moremo veliko pomagati. Veliko vas je, ki menite, da bo dr. Novič doživel ne samo revizijo procesa, oprostilno sodbo in javno opravičila sodnih rabljev le, če v prihodnjih dneh pride do RESNIČNIH demokratičnih sprememb in posledično uveljavitev pravne države, vladavine prava in enakosti pred zakoni. Žalostno, a verjetno imate prav.

Peter Križnik
V Skopem, 31.05.2018