favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Prihaja čas za kazenski pregon Kresalove

Deli na:

"Morda bo ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal ostala ministrica, a prihaja nov čas, ko ne bo več ministrica in ko bo potreben njen kazenski pregon," pravi pred jutrišnjo interpelacijo poslanec SDS dr. Vinko Gorenak.

"Morda bo ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal ostala ministrica, a prihaja nov čas, ko ne bo več ministrica in ko bo potreben njen kazenski pregon," pravi pred jutrišnjo interpelacijo poslanec SDS dr. Vinko Gorenak.

V poslanski skupini SDS menijo, da gre pri najemu prostorov za Nacionalni preiskovalni urad na Dimičevi ulici v Ljubljani za utemeljen sum storitve kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic, je na današnji novinarski konferenci dejal poslanec SDS Vinko Gorenak.

"Morda bo ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal ostala ministrica, a prihaja nov čas, ko ne bo več ministrica in ko bo potreben njen kazenski pregon," je dejal opozicijski poslanec.

Znesek investicije za Dimičevo znaša 12,7 milijona evrov, skupaj z DDV pa 15,24 milijona evrov, po Gorenakovih besedah izhaja iz letnega poročila Ram Investa za leto 2008. Lastnik stavbe je zdaj še Hypo Leasing, ki je investitor, ne pa Ram Invest, je poudaril.

Omenjeni znesek bo plačan v 240.000 obrokih oz. v 20 letih, mesečna anuiteta je 83.201 evrov, v 20 letih pa to znese nekaj manj kot 20 milijonov evrov, je dejal.

Če je letna najemnina, ki jo podjetju Ram Invest plačuje ministrstvo za notranje zadeve, nekaj več kot 1,63 milijona evrov, to v 20 letih znese približno 32,7 milijona evrov. Razlika med obema zneskoma je nekaj manj kot 13 milijonov evrov, ki pomeni "čisti zaslužek", ki gre "v žep podjetja Ram Invest", je dejal.

Če podjetje plačuje Hypo Leasingu mesečni obrok v višini 125.000 evrov, bo torej znesek plačan v 13 letih in ne v 20, pravi Gorenak.

Podjetje Ram Invest, ki oddaja prostore ministrstvu za notranje zadeve na Dimičevi, je danes razkrilo, da Hypo Leasingu plačujejo mesečni obrok v višini 125.000 evrov, kar letno znaša 1,5 milijona evrov. Ministrstvo za notranje zadeve za najemnino prostorov plačuje 1,6 milijona evrov na leto.

Poslanska skupina SNS je notranjo ministrico Katarino Kresal že kazensko ovadila. Očitajo ji storitve kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja oz. uradnih pravic in kaznivega dejanja nevestnega dela v službi pri sklepanju pogodbe za najem prostorov za ministrstvo za notranje zadeve v Poslovnem centru Dimičeva.

Po današnjem sestanku med ministrico za notranje zadeve Katarino Kresal in koalicijskimi poslanci Kresalova pričakuje podporo koalicijskih partnerjev. Kot je dejala, na današnjem sestanku ni ostalo nobenih odprtih vprašanj, saj so bila pojasnjena z dokumenti o višini mesečnega obroka lizinga Ram Invest, zato gre na interpelacijo povsem dobre volje.

Ministrstvo za notranje zadeve namreč od podjetja Ram Invest najema prostore za Nacionalni preiskovalni urad na Dimičevi ulici v Ljubljani. Mesečni obrok najema 10.450 kvadratnih metrov prostorov mesečno znaša 136.175 evra oz. letno 1,63 milijona evrov.

Podjetje Ram Invest, ki oddaja prostore ministrstvu za notranje zadeve na Dimičevi, pa je danes razkrilo, da Hypo Leasingu plačujejo mesečni obrok v višini 125.000 evrov, kar letno znaša 1,5 milijona evrov. Ministrstvo za notranje zadeve za najemnino prostorov plačuje 1,6 milijona evrov na leto.

Pogodba med ministrstvom za notranje zadeve in podjetja Ram Invest, ki prostore s finančnim lizingom odplačuje Hypo Leasingu, je eden izmed vzrokov za interpelacijo zoper ministrico za notranje zadeve Katarino Kresal. Sicer pa je poslanska skupina SNS danes prav zaradi najema omenjenih prostorov vložila kazensko ovadbo zoper Kresalovo.

Očitajo ji storitve kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja oz. uradnih pravic in kaznivega dejanja nevestnega dela v službi pri sklepanju pogodbe za najem prostorov za ministrstvo za notranje zadeve v Poslovnem centru Dimičeva. Razprava o interpelaciji zoper ministrico bo v DZ potekala v sredo.