Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Pri Novi Gorici tujec z nožem napadel taksista in policista: je šlo za obračun med tihotapci migrantov?

Deli na:
Pri Novi Gorici tujec z nožem napadel taksista in policista: je šlo za obračun med tihotapci migrantov?

Fotografija je simbolična. - Foto: Bobo

Na novogoriškem je policija v nedeljo popoldne posredovala ob klicu o poškodovanem taksistu. Policista sta ob prihodu obravnavala osumljenega povzročitve poškodb, ki jima je grozil in z nožem v roki stekel proti enemu od njiju. Da bi odvrnil napad, je policist najprej izstrelil opozorilni strel v zrak, nato pa je osumljenca ustrelil v nogo.

Kot so pojasnili na policijski upravi Nova Gorica, so policiste okoli 17.30 obvestili, da je ob cesti okrvavljen moški, ki je želel pomoč. Po prihodu na kraj sta policista tam našla voznika taksija, ki je krvavel po vratu. Na kraj je bilo napoteno reševalno vozilo.

Voznik jima je pojasnil, da ga je napadel moški, ki je sedel v bližnjem taksiju. Policista sta želela prijeti osumljenega, zato sta pristopila do vozila in moškega pozvala, da iz njega izstopi in se uleže na tla. Ker sta ocenila, da gre za nevaren postopek, sta postopek varovala s službeno pištolo. Moškega sta nagovorila v angleškem jeziku, saj sta ugotovila, da gre za tujca. Vendar se je ta odzval z grožnjami policistoma in proti enemu steke z nožem v roki.

Po opozorilnem strelu v zrak se moški se vedno ni ustavil, zato ga je policist ustrelil v spodnji del noge. Osumljenemu sta nato odvzela nož. Odpeljali so ga v šempetrsko bolnišnico, kjer je ostal v zdravniški oskrbi in pod policijskim nadzorom, saj je bilo zoper njega odrejeno pridržanje. Tudi policistu, ki se je v intervenciji lažje telesno poškodoval, so nudili zdravniško oskrbo.



Po prvih podatkih je osumljeni državljan Iraka, vendar njegove osebne podatke, izvor in status v državah EU še preverjajo. Policija naj bi preiskovala, ali je šlo morda za obračun med tihotapci migrantov, poroča 24ur.

Novogoriški kriminalisti vodijo predkazenski postopek zaradi suma kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe, povzročene z nevarnim orodjem na škodo voznika, in kaznivega dejanja napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti.

O dogodku sta bila obveščena dežurni preiskovalni sodnik in dežurna okrožna državna tožilka. Po do sedaj zbranih podatkih je policist strelno orožje uporabil strokovno in zakonito. Kot je običajno v takih primerih, pa bo generalna direktorica policije v skladu s 133. členom zakona o nalogah in pooblastilih policije imenovala komisijo, ki bo še dodatno preverila okoliščine uporabe prisilnega sredstva, so še sporočili z novogoriške policijske uprave.