Rado Mulej Svet24.si

FOTO: Radu Muleju ohromela polovica obraza

Anika Horvat 2021 - foto Jan Koštric (1) Svet24.si

Anika Horvat sporoča, da je srečna

cigler kralj Reporter.si

Zdaj še minister za delo Janez Cigler Kralj (NSi)...

bruslej, policijska ura Svet24.si

Absurd: V petek bo zanje veljala policijska ura ...

DOG342X7R5156 Necenzurirano

Kako je Janša uredil cepivo za zdravnika blizu ...

Vic 2 profi Odkrito.si

Victoria Beckham brutalno zavrnila Justina ...

konec-sveta Odkrito.si

Cenzurirajo jih, a oni nas svarijo! Prihaja ...

Slovenija

Koprčane razburilo izginotje labodjih mladičev: kaj se je zgodilo z dva dni starimi ptički?

Deli na:
Koprčane razburilo izginotje labodjih mladičev: kaj se je zgodilo z dva dni starimi ptički?

labodji mladički - Foto: Jernej Soban/Skupaj

V ponedeljek zjutraj so koprske policiste obvestili, da je neznanec iz gnezda nezakonito odvzel šest labodjih mladičev in še neizleženo jajce. Policisti in kriminalisti so na kraju opravili ogled, sledi nadaljnja preiskava. Storilca bodo policisti kazensko ovadili, so danes sporočili s koprske policijske uprave.

Prostovoljka, ki je labodje mladiče, ki so se pred dnevi izvalili labodjemu paru ob enem od kanalov koprske bonifike, varovala pred plenilci, jih je nazadnje videla žive v nedeljo zvečer, nekaj ur pozneje, še pred ponedeljkovim sončnim vzhodom, pa jih je znova obiskala, a jih ni bilo več, pa so poročale Primorske novice.

Labodji par je že drugo leto zapored gnezdil ob enem od kanalov koprske bonifike in več kot mesec dni sta laboda izmenično grela jajca. Varuhi labodov, ki njihova gnezda prostovoljno varujejo že nekaj let, ne verjamejo, da je mladičke, ki brez staršev niti ne morejo preživeti, požrl kakšen plenilec. Nasprotno menijo, da je labodjo družino napadel človek in mladiče odtujil, da bi jih prodal na črnem trgu, še navaja časnik.

Foto: Jernej Soban - Fotografije Gigi, Čupka in njunega lanskoletnega naraščaja je Jernej Soban posnel v začetku maja lani, so zapisali v gibanju aktivnih občanov mestne občine Koper Skupaj.

Loading...