Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Prevelika, da bi padla: Bratuškova si utira pot v drugo polovico mandata

Deli na:
Prevelika, da bi padla: Bratuškova si utira pot v drugo polovico mandata

Foto: Primož Lavre

Po odstopu gospodarskega ministra Stanka Stepišnika, sprejetju proračuna in zaupnici vladi, pozitivnem mnenju Evropske komisije o proračunu in zadolževanju na evrskem trgu, si premierka Alenka Bratušek utira pot v drugo polovico mandata. Zamenjava ministra, ki sodi v omrežje ustanovitelja Pozitivne Slovenije Zorana Jankovića, načenja vprašanje širše rekonstrukcije vlade.

Če se vprašamo, kot so se številni pred nami, ali je gospodarski minister Stanko Stepišnik izpolnjeval merila za vodenje gospodarskega resorja, je to pravzaprav vprašanje, ali jih je izpolnila vlada. Vlada je kot celota s predsednico na vrhu odgovorna za obuditev gospodarstva, ne le (ali predvsem) njen minister za gospodarstvo in tehnologijo.

Nasprotno so mediji  te dni polni nestvarnih pričakovanj, za kaj vse mora poskrbeti gospodarski minister, kako mora znati udariti po mizi in prepričati druge ministrske kolege, da je on glavni. Bratuškova je v svoji ekipi imela dva človeka, ki naj bi poskrbela za zagon gospodarstva: Stepišnika in v svojem kabinetu Gašparja Gašparja Mišiča. Zdaj je ostala brez obeh, čeprav je, ko je grmela proti varčevanju, stavila prav na gospodarsko rast. Odgovornost za njun padec (Mišič se lahko igra kar Luko Koper) je na njenih plečih, zato tudi toliko medijskega opravičevanja ob novem (?) spoznanju, da ima v ekipi ljudi, ki ji jih je podtaknil Janković in ki so se po PS polastili države izključno za uveljavljenje svojih potreb. To pa ni nič novega.

V TISKANI IZDAJI IN V TRAFIKI ZA TABLIČNE RAČUNALNIKE VEČ O INTERPELIRANCU PREDSEDNICE VLADE; O REKONSTRUKCIJI VLADE IN NOVI KOALICIJSKI POGODBI; O MITU O NEGATIVNEM JANŠI IN POZITIVNI BRATUŠKOVI; O POSLEDICAH PROTIKULAŠKEGA DISKURZA.