GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Preračunljivi Igor Šoltes

Deli na:

Povezave Igorja Šoltesa s stranko Zares in lobistično mrežo Enajstica mečejo dvom na njegovo neodvisnost, predsednika računskega sodišča obtožujejo v Mladem forumu SD. Objavljajo tudi mrežo Šoltesovih povezav, ki se po njihovem ni naključno spletla, in izražajo razočaranje nad preračunljivostjo prvega revizorja.

Povezave Igorja Šoltesa s stranko Zares in lobistično mrežo Enajstica mečejo dvom na njegovo neodvisnost, predsednika računskega sodišča obtožujejo v Mladem forumu SD. Objavljajo tudi mrežo Šoltesovih povezav, ki se po njihovem ni naključno spletla, in izražajo razočaranje nad preračunljivostjo prvega revizorja.

Objavljamo izjavo Mladega foruma SD:

Zadeva: IGOR ŠOLTES – Zares neodvisen?

V Mladem forumu smo globoko razočarani nad politično preračunljivostjo prvega revizorja Igorja Šoltesa. Prepričani smo bili, da je Računsko sodišče organ, v katerem ni prostora za politične interese, katerega delo temelji na tehtnih argumentih podprtih s strokovnim in neodvisnim delom. Žal smo ostali popolnoma razočarani.

Igor Šoltes je sicer resda zavrnil očitke o politizacije institucije, ki bi morala delovati v prvi vrsti strokovno, vendar dejstva kažejo drugače. Povezave ljudi, omrežje, ki se je spletlo, pa v Mladem forumu ne verjamemo, da so naključne.

Spomnimo se njegovih kandidatur na listi LDS v letih 1994, 1998 in 2002, v času ko je funkcijo generalnega sekretarja LDS opravljal Gregor Golobič. Leta 1998 pa so poskus županje Ljubljane iz vrst LDS Vike Potočnik, da Igorja Šoltesa ustoliči na mesto direktorja ljubljanske mestne uprave, preprečili prav Socialni demokrati. Morda so današnje poteze Igorja Šoltesa samo poravnavanje računov za nazaj.


Igor Šoltes je prav tako priznal, da se je (vsaj) dvakrat udeležil srečanja lobistične mreže Enajstica, kjer je predaval. Tam je prav tako bila njegova vodja kabineta Nina Furman, ki je dobra prijateljica z vodjo kabineta ministra Golobiča Tino Hrastnik. To društvo je ustanovil in ga tudi vodi Miloš Čirič, znani lobist ter tesni sodelavec Bogdana Biščaka, generalnega sekretarja stranke ZARES. Poznata se namreč že kar nekaj časa, saj sta že pred 10 leti v Beogradu skupaj predavala o lobiranju prav tako pa sta z Biščakom imela skupno podjetje Konzul, kjer je po volitvah, direktorsko mesto tega podjetja od Bogdana Biščaka prevzel prav Miloš Čirič.

Povezava med Igorjem Šoltesom in stranko ZARES je s pozivom k razrešitvi ministra Križaniča postala jasnejša kot kadarkoli prej. Če smo (naivno) verjeli,  da je bil poziv k razrešitvi takratnega ministra za okolje in prostor Karla Erjavca upravičen, smo danes v Mladem forumu skeptični tudi do te odločitve. V Mladem forumu o dvojnih merili Igorja Šoltesa danes ne dvomimo več in se sprašujemo, zakaj ni pozval k razrešitvi Zaresove ministrice Majde Širca, ko je njegovo računsko sodišče ugotovilo nepravilnosti na njenem resorju? Na tem mestu sprašujemo predsednika Računskega sodišča, če je v zvezi s tem kadarkoli osebno poklical ministrico in ji zagotovil, da kljub nepravilnostim, njene razrešitve ne bo predlagal?

Uporabljati dvojna merila pač ne pritiče funkcije, ki jo Igor Šoltes opravlja, zato je potrebno razčistiti vsa dejstva, ki kažejo na (ne)pristranskosti delovanja.

Ne bomo trdili, da Igor Šoltes z svojimi skrbno izbranimi pozivi k razrešitvam, deluje po naročilu stranke ZARES in njenega predsednika Gregorja Golobiča. Prav tako ne bomo trdili, da je Igor Šoltes del omrežja, ki ga vodi in usmerja Miloš Čirič, tesni in dolgoletni prijatelj generalnega sekretarja stranke ZARES. Prav tako pa danes ne moremo več trditi, da Igor Šoltes svojo funkcijo opravlja strokovno, neodvisno ter nepristransko.

Lahko pa trdimo, da v Mladem forumu v takšna naključna, kot se pojavljajo v primeru Igorja Šoltesa, težko verjamemo.

Mladi forum SD

 

Na tej povezavi si lahko ogledate hobotnico Igorja Šoltesa.