Revija Reporter
Slovenija

Prepovedana ljubezen: je to natakarica, zaradi katere se je duhovništvu odpovedal župnik? (VIDEO)

Biserka Karneža
10.564

4. jun. 2021 6:34 Osveženo: 6:42 / 04. 6. 2021

Deli na:

Svoje igralske talente in čare je Saša Klobučar razkrila v videospotu ansambla viharnik z naslovom Naša Juhanca

YouTube

Izginotje župnika Antona Prijatelja, ki je zapustil župnijo v Zgornjih Stranjah in se celo odpovedal duhovništvu, še vedno buri duhove. Si je Prijatelj res ustvaril nov dom z natakarico v vaški gostilni? Obiskali smo kraje pri Kamniku in preverili.

Natakarice Saše, za katero smo po zanesljivih informacijah izvedeli, da se piše Klobučar, v lokalu ni bilo več, odkar so ga zaprli med epidemijo. Dobro je znana v svojem rodnem Godiču, ki spada pod sosednjo župnijo Mekinje.



V Godiču smo se pogovarjali s Francem Oražmom, med našim obiskom je ravno prenavljal vaško kapelo. Dejal je, da nihče v resnici ne ve, kaj se je zgodilo, kljub temu ljudje o marsičem vedo veliko povedati. Duhovnika osebno ni poznal, ker ne hodi k maši v Stranje, ampak v Mekinje. Vedel je, da je bila njihova vaščanka Aleksandra Klobučar zaposlena v gostilni v Stranjah in da je pred časom kandidirala na volitvah, mu pa ni bilo znano, da je nastopila v glavni vlogi v videospotu ansambla Viharnik.

O tem, da je Saša Klobučar, ki naj bi bila duhovnikova srčna izbranka, nastopila na Listi Toneta Smolnikarja, nekdanjega dolgoletnega župana Kamnika, leta 2018, smo se pogovarjali tudi s Tonetom Smolnikarjem, o romanci z duhovnikom je izvedel le iz pripovedovanj prijateljev. Tega, da sta takrat kandidirali kar dve Saši Klobučar, ena na njegovi listi v Kamniku (rojena 20. septembra 1981) ter druga na Listi Marjana šarca v Domžalah (rojena 31. 10. 1983), ni vedel.

V pogovoru s članom ansambla Viharnik smo izvedeli le to, da je Saša res nastopila zanje za videospot, posnet že pred dobrimi tremi leti. Še največ, kaj je res in kaj ne, vesta Saša Klobučar in duhovnik Anton Prijatelj, ki sta za zdaj nedosegljiva.

Ko pa smo po telefonu nazadnje povprašali še Sašine domače, je njen oče Zvonko odvrnil: »Naj bi bilo res.« Kako koli, naj bo sreča vsem naklonjena. V Stranjah jim za izginulim duhovnikom ne bo treba dolgo žalovati. Že tretjega julija letos bo imel novo mašo njihov domačin Boštjan Dolinšek, v začetku avgusta k njim prihaja nov duhovnik.

CELOTEN ČLANEK LAHKO PREBERETE V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24