Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Noseča natakarica: ozadje afere župnik pri Kamniku

Deli na:
Noseča natakarica: ozadje afere župnik pri Kamniku

Anton Prijatelj v času, ko je bil še župnik v Stranjah - Foto: Občina Kamnik

Nekoč je župnija Stranje pri Kamniku slovela po premikanju kipa Marije v tamkajšnji kapelici, o teh videnjih so pripovedovali mnogi obiskovalci, ki so prihajali od blizu in daleč. Zdaj v tej župniji že dober mesec buri duhove nenaden odhod priljubljenega duhovnika Antona Prijatelja tik pred njegovim 50. rojstnim dnem. Si je res ustvaril nov dom z izbranko, domačinko iz Godiča, s katero sta se srečala v domači gostilni, kamor je po maši, družaben kot je bil, rad prihajal s pevci na klepet ob kavici?

Še vedno ni znano, kam naj bi duhovnik Anton Prijatelj odšel po napisanem pismu vernikom, v katerem je očitajoče opisal svoje občutke, med drugim, da se je počutil kot kanta za smeti. Odgovora ne vedo niti njegovi duhovni sobratje.

O sodelovanju z duhovnikom je spregovoril Vinko Mrgole, ki je bil še pred dvema letoma eden izmed treh ključarjev in zvonar v cerkvi sv. Benedikta v Stranjah. O Prijatelju je izrekel le pohvalne besede: …Bil je pravi kmečki človek, znal je vse narediti in nobeno delo mu ni bilo odveč.« Mu je vsaj malo znano, zakaj je duhovnik pred svojim odhodom napisal tako pismo vernikom, v katerem je izrazil svojo prizadetost?

Da je bil Prijatelj zelo priljubljen, je vedel povedati tudi Brane Galin, gost lokala, kjer naj bi duhovnik navezal stik z natakarico, zaradi katere naj bi zapustil duhovniški stan.



Natakarice Saše, katere identiteto smo zanesljivo potrdili, v lokalu ni bilo več, odkar so ga zaprli med epidemijo. Dobro je znana v  njenem domačem kraju Godiču, ki spada pod sosednjo župnijo Mekinje. Ve se, da je pred časom kandidirala na volitvah, manj znano pa je, da je nastopila v glavni vlogi Juhance v videospotu ansambla Viharnik.

O tem, da je natakarica Saša, ki naj bi bila duhovnikova srčna izbranka, nastopila na Listi Toneta Smolnikarja, nekdanjega dolgoletnega župana Kamnika, leta 2018, smo se pogovarjali tudi s Tonetom Smolnikarjem. Ali se je romantična zgodba uresničila? Koliko zanjo ve njen oče?

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24