Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

To so Mahničeve vezi s skrajno desnimi organizacijami

Deli na:
To so Mahničeve vezi s skrajno desnimi organizacijami

Žan Mahnič, poslanec SDS - Foto: Bobo

Žan Mahnič je bil na poroki prijatelja Žige Bauerja in njegove soproge Sabine, poročil pa ju je poljanski župan Milan Čadež.

»Eno lepo sobotno popoldne, ki bo še dolgo ostalo v spominu. Srečno, mladoporočenca Žiga in Sabina! #poroka #mladoporočenca,« je na tviterju zapisal poslanec SDS in predsednik podmladka Žan Mahnič. Srečni par na fotografiji sta mladi podjetnik iz Domžal Žiga Bauer in njegova soproga Sabina, Žan Mahnič je bil med svati, matičar pa župan občine Gorenja vas - Poljane in bivši poslanec SDS Milan Čadež.

Mahnič in Bauer sta dolgoletna osebna in politična prijatelja. 30-letni Domžalčan je bil več let član SDS in vodstva njenega podmladka, na zadnjih lokalnih volitvah pa je nastopil na listi SNS Zmaga Jelinčiča, vendar ni bil izvoljen v občinski svet. Poleg tega naj bi bil Bauer, kot so nas opozorili poznavalci razmer, vodja domžalskega gibanja identitarcev.


»Nobena beseda ni ilegalna. Domoljubje ni zločin. Manifest za domovino je nova biblija za vse domoljube,« je zapisal na svojem računu na tviterju, ki pa je zaprt. Knjigo je izdala Generacija identitete, založila in promovirala pa založniška družba v lasti SDS. Tudi zadnja knjiga identitarnih aktivistov Evropa narodov je nastala v sodelovanju z Brankom Grimsom, Zmagom Jelinčičem in Bernardom Brščičem, zdaj predsednikom Doma.



Po besedah dobro obveščenih virov naj bi bil Mahnič zelo povezan tudi z žirovskimi člani podmladka SDS, zlasti Kristjanom Razyjem Podobnikom in Dejanom Prosenom, pripadnikoma skupine Blood and Honour, ki sta pred časom v državnem zboru obiskala Branka Grimsa. Prav tako naj bi bil povezan z glavnim računalnikarjem SDS in Doma Klemenom Lahom in Nacetom Erženom, neuradnim varnostnikom Bernarda Brščiča.

Poslanec SDS Žan Mahnič nam naša vprašanja o njegovih povezavah z omenjenimi ljudmi ni odgovoril.