Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Preiskovani direktor ŠOUP Kokl: Veselim se preiskave

Deli na:
Preiskovani direktor ŠOUP Kokl: Veselim se preiskave

Foto: Arhiv Reporterja

Direktor ŠOUP Sebastjan Kokl je potrdil, da so kriminalisti na podlagi anonimne prijave danes obiskali sedež organizacije in zbirali dokumentacijo v zvezi s poslovanje ŠOUP. Kokl je zatrdil, da to ni bil prvi obisk kriminalistov in da so večji del dokumentacije sami že pred časom prostovoljno oddali. Preiskave se Kokl, kot pravi, celo veseli.

Kot je ob robu preiskave pred sedežem Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP) medijem pojasnil Kokl, so jih kriminalisti danes obiskali v zvezi z ugotavljanjem tega, "ali sploh obstaja utemeljen sum o tem, da je bilo storjeno kar koli narobe".

Večji del dokumentacije naj bi v ŠOUP po Koklovih besedah kriminalistom že pred časom prostovoljno oddali, zato so danes "prišli samo še po tiste stvari, ki niso bile morebiti jasne oziroma jih že pri prvi zadevi nismo sami posredovali".

Kriminaliste je sicer zanimalo poslovanje študentske organizacije oziroma "tiste stvari, ki ste jih že v preteklosti mediji obravnavali", je dodal.

Že več let se neuradno govori, da se v ŠOUP pretaka denar v zasebne žepe. Kokla je nadzorni svet organizacije novembra znova potrdil za direktorja, potem ko so ga študentski poslanci razrešili, saj so mu očitali negospodarno ravnanje. Pri ponovnem imenovanju pa so se pojavili očitki, da je bil razpis pisan njemu na kožo.

Prav zaradi vseh govoric je Kokl izrazil celo zadovoljstvo nad današnjim obiskom kriminalistov. Po njegovem je to namreč edini način, s katerim bo lahko ovrgel vse obtožbe na njegov račun.



Kriminalisti so sicer po Koklovih besedah preiskovali poslovanje ŠOUP od leta 2007 dalje ter tudi, "kako smo konstituirani, o tem, kateri organi o čem odločajo, zanimajo jih zapisniki teh organov in nekatere pogodbe".

Glede na obtožbe v javnosti, da naj bi se osebno okoristil, pa je Kokl napovedal, da bo policiji predal tudi "vso svojo dokumentacijo o mojem finančnem poslovanju in o vseh prejemkih, ki sem jih prejel".

Kokl je zanikal, da bi kriminaliste zanimalo poslovanje podjetij, ki jih je sam ustanovil. Direktor ŠOUP je namreč tudi direktor podjetja Primorska.info, ki ureja istoimenski portal, leta 2010 pa je ministrstvo za kulturo od njih zahtevalo vračilo denarja, ki so ga dobili za pluralizacijo medijev, saj naj ne bi izpolnili predpisanih zahtev.

Kokl je ocenil, da s policijo korektno sodelujejo in da policija korektno opravlja svoje delo. Med preiskavo ni bil prisoten Koklov odvetnik, saj, kot pravi direktor ŠOUP, to ni potrebno, ker nimajo kaj skrivati.

Na vprašanje, kako bo preiskava vplivala na njegov položaj predsednika koprske SD, pa je Kokl poudaril, da bodo pristojni organi pogledali, če je bilo kar koli narobe. "Če je bilo kar koli narobe, bom seveda za to tudi odgovarjal," je pojasnil in obenem izrazil upanje, da bo v nasprotnem primeru s tem zgodba zaključena.