reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

rudi in marjetka spor Njena.si

Kako in zakaj je počil Marjetkin in Rudijev ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Predsednik Srbsko-slovenskega kluba iz Ljubljane provocira: Arogantnega Jankovića za doživljenjskega župana!

Deli na:
Predsednik Srbsko-slovenskega kluba iz Ljubljane provocira: Arogantnega Jankovića za doživljenjskega župana!

Dušan Cunjak pred svojim antikvariatom na Trubarjevi ulici v Ljubljani. - Foto: Primož Lavre

Na antikvariatu na Trubarjevi ulici v Ljubljani so se pojavili plakati z napisom »Srbski klub predlaga g. Jankovića za doživljenskega župana«. Gre za provokacijo lastnika antikvariata Dušana Cunjaka, ki je z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem že dalj časa skregan, zdaj pa ga namerava tudi tožiti.

»Pol stoletja je že župan, zakaj ne bi bil do smrti,« je za Reporter povedal lastnik več antikvariatov in predsednik Srbsko-slovenskega kluba Dušan Cunjak. Seveda ne misli resno, kajti z Jankovićem se nikakor ne razumeta, Cunjak pa je na župana še dodatno jezen zaradi letošnje obnove Trubarjeve ulice. Zaradi gradbenih del je bil prisiljen zapreti svoj antikvariat, še naprej pa je moral plačevati najemnino.

V Srbskem klubu Jankovića protestno predlagamo za doživljenjskega župana, ker želimo s tem volivcem odpreti oči in jih prisiliti, da razmislijo, ko gredo naslednjič na volitve, razlaga Cunjak. »Tudi Tito je bil diktator podobno kot Janković,« doda. Bolj resno pa si Cunjak želi, da bi županom vodenje občin omejili na največ dva mandata.

Foto: Primož Lavre - Plakat na antikvariatu na Trubarjevi ulici v Ljubljani.

»Gospod župan mi je dolžen 10.000 evrov, ker sem moral zaradi obnove Trubarjeve ulice za sedem mesecev zapreti lokal. Odškodnine mi noče dati, zato sva z odvetnikom vložila tožbo,« pravi Cunjak. Ljubljana je za obnovo Trubarjeve pridobila tudi evropska sredstva in Cunjak trdi, da bi del tega denarja moral iti tudi lastnikom in najemnikom lokalov na ulici, ki so imeli zaradi gradbenih del izpad zaslužka.

Cunjak med najemniki lokalov na Trubarjevi išče sotrpine, ki bi ga podprli v tožbi zoper občino. Vseh lokalov in podjetnikov na Trubarjevi ulici je več 160, med 30 in 40 naj bi jih bilo pripravljenih terjati odškodnine, pravi Cunjak. Mnogi se nočejo izpostavljati in Cunjak jim pravi »prodane duše« ter dodaja: »Janković je zanje kralj.«

Cunjak se je tudi obregnil ob kakovost pod Jankovićem izvedenih obnov ulic in cest v Ljubljani. »Ta so zelo nekakovostna dela. Ljubljana je zgrajena na barju in če greste mimo magistrata, boste tam videli, da so na tlaku že nastali hribčki. Pa je to delal pred petimi leti. Ko na tlakovce zapelje kombi, se usedejo in nastanejo hribčki kot na Triglavu. Na Hribarjevem nabrežju ni cela niti ena plošča, pa je bilo obnovljeno pred 10 leti.«

Jankovića bi bilo treba udariti tam, kjer je najbolj občutljiv, je prepričan Cunjak. »To pa so ceste in fasade,« pravi o gradbenih delih, ki se jih je med Jankovićevim mandatom lotila ljubljanska občina. »Fasade v Ljubljani so vlažne in omet odpada.«

Foto: Primož Lavre

Med obnovo so izvajalci del na Trubarjevi ulici postavili odre, pred Cunjakovim lokalom so imeli delavci postavljene hiške. Vse skupaj se je vleklo in njegovi protesti pri županu in komunalnemu podjetju niso imeli učinka. Cunjak pravi, da mu je Janković preko svoje sodelavke sporočil, da dela potekajo na občinskem zemljišču. »Se pravi, on ne dovoli nikomur, da dela, njegovima sinovoma pa se odpiše 30 milijonov dolgov,« se razburja.

Jankoviću Cunjak očita aroganten odnos do ljudi: »Slišal sem, da je bil takšen že v Mercatorju, bivšega direktorja sploh ni pozdravljal.« A mi nismo podjetje Mercator, da bi nas imel za idiote, mi smo Ljubljančani, nekateri tudi njegovi volivci, nadaljuje Cunjak. »On mora spoštovati vse nas. Če nas že noče pozdravljati, naj nam vsaj omogoči, da normalno živimo.«

Včeraj je Janković obiskal Trubarjevo ulico in na lastne oči je lahko videl plakate, ki ga predlagajo za dosmrtnega župana Ljubljane. Ker sta s Cunjakom že nekaj časa sprta in ne govorita, si je lahko mislil, da gre za provokacijo. To potrjuje tudi Cunjak, ki si Jankovića v resnic ne želi za večnega župana. S to akcijo predvsem opozarja medije na problem obnove ulic v Ljubljani, kjer se ignorira težave lastnikov in najemnikov lokalov. Predlog za podaljšanje mandata Jankoviću pa bo poslal tako medijem kot predsedniku vlade Marjanu Šarcu.

Foto: Primož Lavre - Trubarjeva ulica v Ljubljani.