Laura Winham Svet24.si

Laura od sveta pozabljena tri leta mrtva ležala v...

cumming Svet24.si

Znani britanski igralec vrnil svoj viteški red ...

2023-01-27 13.43.36 Necenzurirano

V posmeh državi: Snežičevi plakati pred vrati ...

bobnar golob bobo Reporter.si

Tatjana Bobnar ni šla v Tacen: v pisarni na ...

doncic Ekipa24.si

Trener Dallasa je razkril, kakšno je Dončićevo ...

Wednesday je med najbolj priljubljenimi serijami Odkrito.si

Netflix: »Zato ukinjamo serije, prihodnost je ...

cristiano ronaldo al nassr pm Ekipa24.si

Za to mu plačajo 200 milijonov? Noro, kakšno ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Predsednik iz 17. nadstropja: na obisku v novih prostorih Boruta Pahorja

Deli na:
Predsednik iz 17. nadstropja: na obisku v novih prostorih Boruta Pahorja

Borut Pahor v svoji novi pisarni. - Foto: Primož Lavre

Obiskali smo nekdanjega predsednika Boruta Pahorja v njegovih novih prostorih na vrhu stolpnice na Trgu republike v Ljubljani. Tam bo do konca leta sprejemal obiske in si iskal novo službo bodisi v diplomaciji bodisi v gospodarstvu.

Do konca marca bo še imel policijsko varovanje in službeno vozilo, nato bo razmislil o nakupu svojega novega avtomobila, saj katrca ni najbolj varna. Hišo pokojne mame v Novi Gorici je prodal, koliko časa bo živel v Ljubljani, pa je odvisno od tega, kje bo dobil novo službo: doma ali v tujini.

Do nekdanjega predsednika Boruta Pahorja ni lahko priti. V veliki stolpnici z uro na Trgu republike, kjer bo do konca leta njegova pisarna, nas najprej ustavijo na recepciji, nato moramo z dvigalom do 14. nadstropja. Od tam nas še eno dvigalo popelje na sam vrh v 17. nadstropje, kjer so njegovi prostori. Lokacija je odlična, saj je med državnim zborom, vlado in predsedniško palačo.
 
Nekdanji predsednik ima s svojega okna razgled na vladno in predsedniško palačo, z drugih prostorov pa na druge dele Ljubljane. Ob prihodu nas je sprejela njegova tajnica Dušanka Božič, ki ima svoj prostor v sprejemni sobi, od koder vodi hodnik še v štiri sobe: v eni dela Borut Pahor, v drugi njegova svetovalka Alja Brglez, v tretji je sejna soba, četrta, ki je manjša, pa je še prazna in jo uporabljajo za arhiv.Prostori so lepo opremljeni s slikami, fotografijami, v sprejemni sobi so odlikovanja, ki jih je dobil Pahor v času svojega desetletnega predsedovanja, svoj prostor je našel tudi akvarij z njegovimi zlatimi ribicami.  

Pišemo, kdo so obiskovalci nekdanjega predsednika, o čem se pogovarjajo, kakšni so njegovi načrti in kako se je po desetih letih poslovil od funkcije predsednika republike. Razkrivamo tudi, koliko nas stane pisarna bivšega predsednika in kakšno nadomestilo bo zdaj prejemal.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24