poroka, nevesta Svet24.si

Razsipna nevesta razjezila svate: če poročni ...

gorski-karabah, izseljevanje Svet24.si

Foto: Eksodus Armencev iz Gorskega Karabaha, čez ...

Uroš Brežan Necenzurirano

Dajejo posel samemu sebi – država pa jih za to ...

franc rode bobo Reporter.si

Moralni bankrot slovenske Cerkve: cerkveno elito ...

doncic Ekipa24.si

Dončić in vroča ameriška zvezdnica Taylor ...

Konstantin Haag in Jagoda Kumrić Njena.si

Zvezdnika serije Botri ujeta med romantičnim ...

timi max elsnik 23 af Ekipa24.si

Ali to pomeni le eno? Elšnik podpisal pogodbo, ki...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Predsednik iz 17. nadstropja: na obisku v novih prostorih Boruta Pahorja

Deli na:
Predsednik iz 17. nadstropja: na obisku v novih prostorih Boruta Pahorja

Borut Pahor v svoji novi pisarni. - Foto: Primož Lavre

Obiskali smo nekdanjega predsednika Boruta Pahorja v njegovih novih prostorih na vrhu stolpnice na Trgu republike v Ljubljani. Tam bo do konca leta sprejemal obiske in si iskal novo službo bodisi v diplomaciji bodisi v gospodarstvu.

Do konca marca bo še imel policijsko varovanje in službeno vozilo, nato bo razmislil o nakupu svojega novega avtomobila, saj katrca ni najbolj varna. Hišo pokojne mame v Novi Gorici je prodal, koliko časa bo živel v Ljubljani, pa je odvisno od tega, kje bo dobil novo službo: doma ali v tujini.

Do nekdanjega predsednika Boruta Pahorja ni lahko priti. V veliki stolpnici z uro na Trgu republike, kjer bo do konca leta njegova pisarna, nas najprej ustavijo na recepciji, nato moramo z dvigalom do 14. nadstropja. Od tam nas še eno dvigalo popelje na sam vrh v 17. nadstropje, kjer so njegovi prostori. Lokacija je odlična, saj je med državnim zborom, vlado in predsedniško palačo.
 
Nekdanji predsednik ima s svojega okna razgled na vladno in predsedniško palačo, z drugih prostorov pa na druge dele Ljubljane. Ob prihodu nas je sprejela njegova tajnica Dušanka Božič, ki ima svoj prostor v sprejemni sobi, od koder vodi hodnik še v štiri sobe: v eni dela Borut Pahor, v drugi njegova svetovalka Alja Brglez, v tretji je sejna soba, četrta, ki je manjša, pa je še prazna in jo uporabljajo za arhiv.Prostori so lepo opremljeni s slikami, fotografijami, v sprejemni sobi so odlikovanja, ki jih je dobil Pahor v času svojega desetletnega predsedovanja, svoj prostor je našel tudi akvarij z njegovimi zlatimi ribicami.  

Pišemo, kdo so obiskovalci nekdanjega predsednika, o čem se pogovarjajo, kakšni so njegovi načrti in kako se je po desetih letih poslovil od funkcije predsednika republike. Razkrivamo tudi, koliko nas stane pisarna bivšega predsednika in kakšno nadomestilo bo zdaj prejemal.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24