evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Pred napovedano stavko javnega sektorja danes nov poskus za pogajalsko mizo

Deli na:
Pred napovedano stavko javnega sektorja danes nov poskus za pogajalsko mizo

Foto: Bobo

Predstavniki vladne pogajalske skupine in sindikatov javnega sektorja bodo danes, dva dni pred napovedano splošno stavko javnega sektorja, nadaljevali v petek začeta pogajanja. Sestal se bo tudi stavkovni odbor policijskega sindikata, ki stavkovne aktivnosti izvaja že več kot teden.

Predstavniki vlade in sindikatov javnega sektorja so se po napovedi stavke prvič sestali v petek, vabilo za pogajalsko mizo pa je prišlo s sindikalne strani. Vodja vladne pogajalske skupine, minister za pravosodje in javno upravo Senko Pličanič je bil z začetkom pogajanj zadovoljen. Zagotovil je, da je vlada pripravljena narediti vse, da do stavke ne bi prišlo. Obenem pa opozoril, da se gibljejo v danih javnofinančnih okvirih, kar morajo razumeti tudi sindikati.

Manj zadovoljni so bili na sindikalni strani. Vodja koordinacije stavkovnih odborov sindikatov javnega sektorja Janez Posedi je ugotavljal, da so vsa ključna vprašanja ostala odprta. Kot je dejal, niso dobili niti odgovora, o kolikšnih sredstvih se sploh pogovarjajo oziroma koliko v evrih znaša tisto znižanje mase plač, kjer vladna stran ne more popuščati. Tako Posedi kot predsednik konfederacije sindikatov javnega sektorja Branimir Štrukelj sta bila kritična tudi, ker so nekateri vladni predstavniki odšli že med pogajanji.

Danes bo tudi sicer seja stavkovnega odbora Policijskega sindikata Slovenije, ki stavkovne aktivnosti izvaja že več kot teden dni. Zaradi neizpolnjevanja lanskega stavkovnega sporazuma namreč nadaljujejo lani prekinjeno stavko. Na sejo stavkovnega odbora so povabili tudi notranjega ministra Vinka Gorenaka in generalnega direktorja policije Stanislava Venigerja.