nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Poslanci DL glede Omerzela zaupajo Virantovi izbiri

Deli na:
Poslanci DL glede Omerzela zaupajo Virantovi izbiri

Foto: Bobo

Kandidat za novega ministra za infrastrukturo in prostor Samo Omerzel se ravnokar predstavlja pred matičnim odborom DZ, poslancem DL se je že predstavil. Po mnenju poslanca Bojana Starmana je treba zaupati vodstvu stranke in predsedniku Gregorju Virantu, ki sicer meni, da je Omerzel odličen kandidat. Omerzel bo izjavo za medije dal po predstavitvi.

Kot je medijem pojasnil Starman, je postopek izbire novega kandidata za ministra za infrastrukturo in prostor potekal normalno. Meni tudi, da delovanje Omerzela v zvezi z Ultro "nima in ne bo imelo nobenih posebnih vplivov na njegovo delo", ob tem pa je izrazil še upanje, da bo Omerzel svoje delo dobro opravljal. "Zaupati je treba, potem bomo pa videli," je odgovoril na vprašanje, ali zaupa Virantu in vodstvu stranke pri izboru novega kandidata.

"Mislim, da je prav lepo, da se tak človek, ki ima za sabo uspešno podjetniško in inovatorsko kariero, odloči za vstop v vlado, tega rabimo več," pa je medijem dejal Virant in poudaril, da je Omerzel odličen kandidat za novega ministra za infrastrukturo in prostor.

Dosedanji minister za to področje Igor Maher, ki je s funkcije odstopil po vsega petih dneh ministrovanja, pa je poudaril, da je Omerzelu predal vse svoje znanje, "nekaj časa" pa da sta bila tudi v stiku ter se pogovarjala predvsem o programskih zadevah stranke.



Omerzel je po predstavitvi poslancem DL medijem povedal le, da bi se najprej rad predstavil še pred matičnim odborom, po zaslišanju pa da bo na razpolago za izjave.

Omerzela je za novega ministra za infrastrukturo in prostor predlagala DL, in sicer potem ko je zaradi dvomov glede legalnosti postavitve nepremičnine na njegovem zemljišču v Seči po vsega petih dneh z ministrskega položaja odstopil Igor Maher. Predsednica vlade Alenka Bratušek je poslance o njegovem odstopu obvestila na začetku današnje seje DZ.

Da je Omerzel njen nov kandidat za ministra, je DL na svoji spletni strani sporočila v petek. Ker pa med poslanci stranke očitno ni bil zadosti poznan, se jim je predstavil danes dopoldne in jih očitno tudi prepričal s svojim nastopom in programom.